Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přerušená instalace aktualizací vypnutím  (Přečteno 1757 krát)

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
přerušená instalace aktualizací vypnutím
« kdy: 20 Dubna 2009, 19:20:19 »
Ahoj, už dřív se mi párkrát stalo, že v Ubuntu nešla spustit nějaká aplikace (Firefox), na liště naběhlo spouštění a nakonec se to nespustil, někdy pomohlo když jsem kliknul na HD (prohlížeč, nevzpomenu si na jméno :)). Teď mě Firefox opět nejde spustit, ani stahování aktualizací nebo přidávání aplikací, Firefox nic nenapíše, akt. a stahování napíšou nějakou nesmyslnou kravinu (to si nepamatuju, píšu z XP vzhledem k nefunkčnosti Firefixu v Ubuntu) a kopírování do jiného OS bohužel nejde :), kdybyste to potřebovali, mohl bych to nějak přepsat přes papírek :). Nejspíš to bude tím, že jsem nedávno (od té doby mám tyto problémy) instaloval aktualizace (po té co jsem je stáhl) a instalaci jsem přerušil vypnutím (neměl jsem čas, to je jedno..). Takže by to možná šlo vyřešit nějakým smazáním stáhnutých aktualizací (ale ne instalovaných! :)), snad mě pochopíte a poradíte. Díky..
« Poslední změna: 20 Dubna 2009, 22:46:44 od kiklhorn »

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: Problém
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2009, 19:23:01 »
No tak začal bych tím, že bych byl trošku konkrétnější, jakou verzi Ubuntu používáte, případně Firefox apod. I ten topic bych pojmenoval trošku jinak, než pouhý "problém"  :o Zkusil bych Firefox odinstalovat a opětovně nainstalovat, to by mohlo pomoci.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
« Odpověď #2 kdy: 20 Dubna 2009, 19:35:52 »
Pokud se nepletu tak 8.10 :) (pokud proběhla správná aktualizace někdy po jejím vydání, ale dával jsem ji takže by měla proběhnout dobře a žádný error nenaskočil :D), s Firefoxem jsem nic nedělal a bylo mě celkem jedno jaká je tam verze asi prostě 3.x poku se nemýlím ale myslím že je to celkem jedno, je to hlavně problém těch aktualizací a toho stahování, to s tím nějak souvisí asi, jde o to najít něco co nějak vyčistí systém (kromě reinstall, jestli nic jiného nepůjde tak to hned odinstaluju :)..

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #3 kdy: 20 Dubna 2009, 19:44:56 »
Zkuste spustit onen firefox v terminálu (napsáním příkazu "firefox"), a hlášku, kterou to vypíše, postnout sem. Reinstalace nepomůže, všechny konfigurační soubory vám zůstanou v adresáři ~/.mozilla pokud se nepletu...
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
« Odpověď #4 kdy: 20 Dubna 2009, 19:50:12 »
Jj ale říkám že si myslím, že Firefox je error až na 2. místě, i kdybych ho spustil, tak co stahování a aktualizace? Zapomněl jsem se zmínit, že Firefox nejspíš není jediný který nejde spustit (jak jsem psal tak např. mail jo)

JohnyN

• Host
« Odpověď #5 kdy: 20 Dubna 2009, 19:56:11 »
Spustite akúkoľvek z aplikácii, ktorá nejde spustiť cez terminál a výpis vložte sem.

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #6 kdy: 20 Dubna 2009, 20:05:10 »
co se tyce aktualizaci, je mozne, ze nastal nejaky problem v balickovacim systemu...bez blizsich informaci ovsem se odhadovani co se mohlo stat rovna vesteni z kristalove koule...
napriklad spravce baliku synaptic muzete spustit z terminalu:
Kód: [Vybrat]
gksudo synaptictak se o to pokuste a napiste vypis, pokud nedojde ke korektnimu spusteni...muzete si ho treba ulozit do textoveho souboru na windowsovskou partici aby jste ho pak otevrel ve win a nemusel ho prepisovat na papirek...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 20 Dubna 2009, 20:16:07 »
Pokud se nepletu tak 8.10 :) ..
.. OMG. to nezni moc presvedcive

jestli nic jiného nepůjde tak to hned odinstaluju :)..
.. uuuu. ja se bojiiim.

ad.x) PREJMENUJ TEN THREAD !!

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
« Odpověď #8 kdy: 20 Dubna 2009, 20:52:07 »
Takže v tom terminálu po napsání firefox: Could not find compatible GRE between version 1.9.0.1. and 1.9.0.*.
Takže je to asi s těma verzema, že proběhla špatná aktualizace, nvm.. Vy už si to přeložíte :D. No a pokud dám instalovat aktualizace, tak:

E: dpkg was iterrupted, you must manually run ´dpkg -- configure - a ´to cooŕrect the problem

E:_cache -> open (failed), please report

-možná tam mám nějaké chyby v mezerách, ale snad to je dobře.

Jo sry moc přesvědčivě to nezní, chápu, ale já jsem uplný dmnt v Ubuntu :). A ta odinstalace nebyla žádná výhrůžka nebo něco tak, ale informace ;). A jak to mám přejmenovat? Mě nic nenapadá, navíc je toho víc, obecně takový problém..
« Poslední změna: 20 Dubna 2009, 21:02:06 od O!M!G »

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #9 kdy: 20 Dubna 2009, 21:11:44 »

E: dpkg was iterrupted, you must manually run ´dpkg -- configure - a ´to cooŕrect the problem

^^ sak ti to pise co mas delat !!

az opravis baliky tak dodelej update aka `apt-get update; apt-get upgrade`

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
Re: přerušená instalace aktualizací vypnutím
« Odpověď #10 kdy: 21 Dubna 2009, 09:09:44 »
ntz má pravdu, máš tam všechno co potřebuješ napsaný. Prostě sis to celý "nabořil" tím žes to vypnul při instalaci aktualizací.
otevři terminál a piš:
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg -- configure - a   #tím opravíš databázi balíčků
sudo apt-get update   #stahne informace o aktualizacich
sudo apt-get upgrade    #nainstaluje aktualizace
kdyby sis tu hlášku "dpkg was iterrupted" přeložil, přijdeš na to sám ;)

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
« Odpověď #11 kdy: 21 Dubna 2009, 18:30:04 »
Takže potřebuju superadminské práva, nebo nějaké takové superpráva. To se mám přihlásit přes roota? Jestli jo tak přes jakou obrazovku?

JohnyN

• Host
« Odpověď #12 kdy: 21 Dubna 2009, 18:31:52 »
Takže potřebuju superadminské práva, nebo nějaké takové superpráva. To se mám přihlásit přes roota? Jestli jo tak přes jakou obrazovku?

Už ma to vážne nebaví >> WIKI !
http://wiki.ubuntu.cz/Root%20sudo

O!M!G

• Návštěvník
  • blee
« Odpověď #13 kdy: 21 Dubna 2009, 18:34:38 »
Ahaaa, už to asi chápu :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.