Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Internet přes Ethernet nefunguje  (Přečteno 4338 krát)

bezy

• Návštěvník
Internet přes Ethernet nefunguje
« kdy: 21 Dubna 2009, 18:00:00 »
Nainstaloval sem si Kubuntu a nejde mi zprovoznit internet. K modemu se připojuji přes Ethernet kabel, přímo modem je "Micronet sp624e" (10/100). Už při instalaci mi to nenašlo jakési DHCP, po vytvoření nového "wired" připojení a následného pokusu o připojení k síti mi to vypíše "setting network address" a poté nic, nepřipojeno.
Doma mam taky Kubuntu, modem ZyXel a internet šlape jako hodinky. Na tom druhym PC dřív byly Windows XP Home a také internet šel.

Co s tim? Mam dodat ještě nějaké info? (s Kubuntu sem newbie..)

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: Internet přes Ethernet nefunguje
« Odpověď #1 kdy: 22 Dubna 2009, 00:30:12 »
a ako mate nastaveny ten modem? Prideluje adresy cez dhcp, alebo tam mate nieco natvrdo? Ako mate nastavenu siet v kubuntu? Co mate v subore
Kód: [Vybrat]
/etc/network/interfaces a co vypise prikaz
ifconfig?
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

bezy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Dubna 2009, 16:06:12 »
v souboru interfaces mam
auto lo
iface lo inet loopback

ipconfig mi Konsole napíše že je neznámý příkaz

a do nastavení toho modemu se mi nedaří dostat (ipconfig na PC s XP, který je připojen ke stejnému modemu mi napíše Vychozi branu na 192.168.1.254, ale na tu se nedostanu...

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 22 Dubna 2009, 16:26:47 »
ipconfig je command pod windows a
ifconfig command pod linux. Skuste teda pod linuxom prikaz
ifconfig.
Ak mate v /etc/network/interfaces iba to, co pisete, tak Vam tam nieco chyba. Nevidim tam totiz ziadne nastavenie siete pre eth0, napr. nieco taketo:
# Loopback device:
auto lo
iface lo inet loopback

# device: eth0
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.111
broadcast 192.168.1.255
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.254

alebo:
# Loopback device:
auto lo
iface lo inet loopback

# device: eth0
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Dubna 2009, 19:17:09 »
Ak mate v /etc/network/interfaces iba to, co pisete, tak Vam tam nieco chyba. Nevidim tam totiz ziadne nastavenie siete pre eth0

To proto že ve výchozí instalaci Ubuntu má nastarost nastavení sítě Network Manager, který ten soubor obchází. I když tam cokoliv dopíše tak to nebude mít žádný vliv.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

SKYOne

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Dubna 2009, 22:04:00 »
Mam uplne stejny problem. Ktery soubor potom editovat, aby to fuungovala, kdyz ten network manager ten soubor obchazi ?

igst

• Host
« Odpověď #6 kdy: 24 Dubna 2009, 22:33:35 »
Řekl bych, že /etc/network/interfaces má před NetworkManagerem prioritu. Alespoň tak soudím podle své instalace (Kubuntu JJ), kde NM v grafickém módu nepoužívám, ale služba na pozadí běží. Přesto mám veškerou síť konfigurovanou přes /etc/network/interfaces

truhlik

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 25 Dubna 2009, 11:11:33 »
Řekl bych, že /etc/network/interfaces má před NetworkManagerem prioritu. Alespoň tak soudím podle své instalace (Kubuntu JJ), kde NM v grafickém módu nepoužívám, ale služba na pozadí běží. Přesto mám veškerou síť konfigurovanou přes /etc/network/interfaces

To bys rekl ale spatne. Proste bud pouzivas NM a pak se ten soubor ignoruje, nebo mas vyple NM a pak se to chova standartne jako se to vzdycky chovalo takze veskere nastaveni je v /etc/network/interfaces
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

igst

• Host
« Odpověď #8 kdy: 25 Dubna 2009, 12:24:38 »
To bys rekl ale spatne. Proste bud pouzivas NM a pak se ten soubor ignoruje, nebo mas vyple NM a pak se to chova standartne jako se to vzdycky chovalo takze veskere nastaveni je v /etc/network/interfaces

Nesouhlasím. V systému běží tyto procesy, asi zbytečně, mohl bych zakázat spouštění nebo NM odinstalovat, ale běží. Nikdy jsem NM přes graf. rozhraní nekonfiguroval. Pravda je, že soubor /etc/NetworkManager/nm-system-settings.conf je téměř prázdný.
root      2971  0.0  0.1   8196  2568 ?        Ss   09:29   0:00 /usr/sbin/NetworkManager --pid-file /var/run/NetworkManager/NetworkManager.pid
root      2991  0.0  0.1   7884  3632 ?        S    09:29   0:00 /usr/sbin/nm-system-settings --config /etc/NetworkManager/nm-system-settings.conf

Veškerou konfiguraci sítě (stat. adresu, bránu, essid, WEP klíč) mám v /etc/network/interfaces.

truhlik

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 26 Dubna 2009, 10:57:02 »
No nevim co to tedy znamena, ale ja je tam mam taky. Kazdopadne je zkus killnout a restartnout networking a bude vse ok, takze nejaky vliv na system nemaji.

PS: Nevite nekdo proc ty procesy bezi a co delaji?
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.