Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: v Jaunty problémy s Compizem při startu [vyřešeno]  (Přečteno 2642 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
v Jaunty problémy s Compizem při startu [vyřešeno]
« kdy: 21 Dubna 2009, 19:29:47 »
Zdravím, po aktualizaci na Jaunty se mi nedaří domluvit s Compizem a fusion-icon, chci aby se Compiz spustil po startu, nevím ale jak nastavit autostart aby to šlapalo, používám GNOME:

- při zařazení compiz --replace a fusion-icon -n do autostartu se nastartuje pouze metacity, pokud dvakrát po sobě (vždy dvakrát!) ve fusion-icon použiju volbu refresh window manager, compiz se nastartuje
- zkoušel jsem vyhodit z autostartu compiz --replace a spustit fusion-icon s parametrem -f, zkoušel jsem do autostartu zařadit compiz --replace dvakrát, zkoušel jsem vyhodit z autostartu fusion-icon, všechno s podobným výsledkem, někdy se dokonce nenahraje ani window decorator
- zkoušel jsem i z autostartu vyhodit či zařadit aplikaci gnome-wm (o které ani nevím co dělá a jestli do systému skutečně patří, v intrepidu jsem ji měl) - opět nic

- pokud do autostartu nezařadím ani compiz, ani fusion-icon ani gnome-wm, nastartuje se v pořádku metacity, pokud se pak pokusím spustit compiz --replace, hlásí to toto a ať už to dělám kolikrát chci, compiz se nikdy nespustí
Kód: [Vybrat]
Checking for Xgl: [4] 8444
rawen@rawen-desktop:~$ not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Detected PCI ID for VGA:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Checking screen 1Comparing resolution (1280x1024) to maximum 3D texture size (4096): Passed.
Checking for Software Rasterizer: Not present.
Checking for nVidia: present.
Checking for FBConfig: present.
running under gnome seesion, checking for gnomecompat
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0
Varování správce oken: Chyba při čtení uloženého souboru sezení /home/rawen/.config/metacity/sessions/105c592d1c42faa3a124033417916969200000079360006.ms: Nelze otevřít soubor "/home/rawen/.config/metacity/sessions/105c592d1c42faa3a124033417916969200000079360006.ms": No such file or directory

- překvapuje mě tam zejména řádek "Checking for Xgl: not present." a to co je za ním - hardwarovou akceleraci mám rozjetou, vlastním NVIDII 7600GT, používám nejnovější proprietární ovladače, v adresáři /home/rawen/.config/metacity/ tradičně nic není, nemám povolenou volbu ukládat aplikace při ukončení sezení...

- pokud se poté pokusím spustit fusion-icon s parametrem -f, compiz se nespustí a navíc vypadne i window decorator, hláška:
rawen@rawen-desktop:~$  * Detected Session: gnome
 * Searching for installed applications...
 * Setting window manager to Compiz
 * NVIDIA on Xorg detected, exporting: __GL_YIELD=NOTHING
 * Using the GTK Interface
 * Starting Compiz
 ... executing: compiz.real --replace --sm-disable --ignore-desktop-hints ccp --loose-binding
compiz.real (core) - Error: Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"
compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

- pokud následně ve fusion-icon použiju volbu Reload Window Manager, compiz se bez problémů nahraje a spustí...

Je v tom prostě zmatek, spouští snad výše uvedená volba fusion-iconu compiz nějak jinak? Problém s ovladači snad nebude když se to nakonec spustí a funguje to pak bez problémů. K čemu je aplikace gnome-wm? Jak to máte nastaveno vy? Díky moc za jakýkoliv inteligentní podnět co dál...
« Poslední změna: 22 Dubna 2009, 20:29:22 od kiklhorn »
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Rawen

• Aktivní člen
  • *
Re: v Jaunty problémy s Compizem při startu
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2009, 20:19:16 »
VYŘEŠENO  :)

pokud si spustím fusion-icon v terminálu a běžící Compiz si restartuju pomocí volby Reload Window Manager, v terminálu se objeví příkaz "compiz.real --replace --sm-disable --ignore-desktop-hints ccp --loose-binding &" kterým toto fusion-icon vykonává, zkusil jsem tedy do autostartu vložit jak fusion-icon -n tak tady tento příkaz, bohužel stále nic, později mě napadlo, že je to možná proto, že nemám jistotu která aplikace se při startu spouští dřív, napsal jsem si tedy skriptík:

fusion-icon &
sleep 5
compiz.real --replace --sm-disable --ignore-desktop-hints ccp --loose-binding &

abych měl jistotu že nejdříve se nahraje fusion-icon a pak teprve dojde k pokusu o spuštění compizu --- skript jsem vložil do autostartu místo fusion-icon a compiz --replace a všechno funguje jak má!
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.