podle mě se to dá. jsou možná různá řešení. co nefunguje je přesně ten windoze mode, kdy jakékoliv overlay video je ve fullscreenu na tv-outu. Mě na nvidii nevyhoval twinview (clone protože potřebuju současně pracovat a na tv běží film a left/right handed protože sem nechtělů šoupat oknama sem a tam občas se to nelíbilo nějaký hře co měla bežet ve fullscreenu a nemohoa se rozhodnout na jaký obrazovce ale jinak twin view normálně fachá a dělá co má.
Já pozžícám nikoliv dva x servery ale jeden x server a k němu připojený dvě nezávislý obrazovky. jednu pro monitor, druhou pro video. funguje jak víno,. akorát se musíte vždycky ppředem rozhodnou kde na to video chcete koukat a poslat ho na příslušnou obrazovku.
postup:
tv-out a obecně dualhead s nvidii lze provozovat několika různými způsoby, všechny jsou podrobně popsány v souboru README distribuovaným spolu s ovladačem. online k nahlédnutí zde.
Zde popsané řešení je pro dvě nezávislé obrazovky X serveru. Jako každé řešení má i toto své výhody a nevýhody.
+ při typickém využití (fullscreen video na televizi) máme druhý displej (monitor) stále k dispozici pro normální práci
+ obrazovky jsou nezávislé, můžeme použít různá rozlišení a různé barevné hloubky atd pro každou obrazovku
+ nejsou sebemenší problémy s openGL hrami ve fullscreenu, maximalizací minimalizací a centrováním oken přes jednu obrazovku
+ je možné použít hw akceleraci a hw overlay
- nelze přesouvat okna běžících aplikací mezi obrazovkami vyjma těch, které to umí právě na aplikační urovni (typicky gimp)
- ... teď si nic jinýho nevybavuju :-)
Pokud chceme spustit cokoliv na sekundárním displeji (tv) musíme buď přesunout myš na televizi ap ustit aplikaci běžným způsobem na tomto displeji. NEBO. Z primárního displeje spustíme aplikaci na sekundárním displeji pomocí příkazu DISPLAY=:0.1 předřazenému normálnímu příkazu. tedy fullscreen film na televizi pustím z příkazové řádky na monitoru takto: DISPLAY=:0.1 kaffeine -f /home/video/Asterix_a_Obelix.avi
Udělej tedy následující:
kopie stávají konfigurace pro případ problémů: cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.zaloha
stáhni si můj soubor někam k sobě
http://skodlive.nazory.cz/xorg.confuprav v něm používaná rozlišení v sekcích screen, frekvence monitoru v sekci monitor a sekce inputdevice (klávesnice a myš) podle svého xorg.conf
ulož upravený soubor na správné místo
sudo cp (místo kde ho máš uložený, třeba)/home/Desktop/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf
odhlaš se, restartuj X server (trojhmat Ctrl Alt BackSpace) a modli se aby se X server rozběh a aby tv-out něco ukazoval. Pokud skončíš v konzoli bez grafiky buď připraven nahrát zpátky původní xorg.conf
sudo mv etc/X11/xorg.conf.zaloha /etc/X11/xorg.conf
a pak tedy zase nastartovat Xka (startx)