Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje NotifyOSD...  (Přečteno 1694 krát)

zahoma

• Návštěvník
Nefunguje NotifyOSD...
« kdy: 24 Dubna 2009, 09:12:41 »
Po upgradu z 8.10 na 9.04 jsou stále stejné oznamovací bubliny. Nemáte někdo stejný problém?
Předem děkuji

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Nefunguje NotifyOSD...
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2009, 09:52:02 »
mam taky pocit ze tento problem maju vsetci, nastroj na konfiguraciu notifikacii proste nefunguje, treba si pockat kym to spravia..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 24 Dubna 2009, 19:04:02 »
Také mi to nefungovalo, instaloval jsem balík notify-osd ručně a systém už vypouští bubliny nové.

zahoma

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Dubna 2009, 11:56:51 »
Tak najednou to začalo fungovat... ale není to na 100%... vypadá to, že na tom ještě dělají...

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #4 kdy: 29 Dubna 2009, 11:16:37 »
Co si budeme povídat, jeden z proklamovaných "taháků" Ubuntu Jaunty byl nový oznamovací systém - bohužel, podle mě je to akorát veliká blamáž. Nejenom že notify-osd funguje "jak u čeho a jak kdy" (aplikace s ním prostě nepočítají), hlavně udělal totální bordel v oznamování aktualizací. Mě to připadá, že v Canonicalu tak nějak nestihli propojit nový oznamovací systém se Správcem aktualizací a tak vymysleli "naprosto úžasný a báječný" workaround: Pokud jsou dostupné bezpečnostní či kritické aktualizace, sám od sebe se otevře správce aktualizací a nabídne veškeré aktualizace. Pokud jsou k dispozici pouze doporučené aktualizace, otevře se správce týden po posledním otevření (nebo pokud nastane první možnost). Musím říct, že je naprosto úžasné, když se vám uprostřed práce/sledování videa otevře správce aktualizací.

Co zamrzí ještě více je fakt, že vývojáři jsou i přes obrovské množství negativních reakci obhajovat tento počin jako "vylepšení".
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #6 kdy: 29 Dubna 2009, 12:00:24 »
...
Mě jde hlavně o to, k čemu je nový notify-osd, když neumí hlásit tak potřebné věci, jakými jsou aktualizace, příp. nutnost restartu systému (popravdě jediné, co mi nový oznamovací systém oznámí, je změna stavu sítě, jinak jsem ho zatím žádné jiné situaci nezaznamenal). Navíc je to celkem podivné chování (samovolné otvírání oken)  a pro ty, kdo chtějí nějaké "logické" chování tu máme jednoduché řešení: Supr trupr nesrozumitelný příkaz do terminálu (Bill chrochtá blahem!).

Taky větu "Není to bug, je to nová fíčura" bych čekal spíše od microsoftu - zde je totiž evidentní, že se něco prostě nestihlo.
« Poslední změna: 29 Dubna 2009, 12:02:04 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

aloisam

• Host
« Odpověď #7 kdy: 30 Dubna 2009, 08:58:00 »
koukám, že není nic jednodušího, než se vrátit ke starýmu systému upozorňování, když ti to nevyhovuje ;) a mně neoznamuje jen síť ale i nastavený události v pidginu, přehrávaný skladby v rhythmboxu a kdo ví co ještě :))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.