Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firestarter problem [vyřešeno]  (Přečteno 3000 krát)

laco2000

• Návštěvník
Firestarter problem [vyřešeno]
« kdy: 16 Září 2006, 20:25:38 »
Zdravim, cez synaptic manager som si stiahol firewall Firestarter, avsak mam jeden problem s ktorym si neviem rady. Ked som ho nainstaloval, tak som presiel Run Wizard. Avsak, ked som zaskrtol polozku Start Firewall tak mi nejde net. Skusal som aj aMSN - nejde. Kopete - nejde... Neviete preco to robi? Dikes...
« Poslední změna: 26 Října 2007, 02:26:24 od Anna Taliánová »

laco2000

• Návštěvník
Firestarter problem
« Odpověď #1 kdy: 16 Září 2006, 20:30:00 »
mno uz som to vyriesil. Stacilo odskrtnut Block broadcasts from external netvork :)

seastorm

• Návštěvník
Firestarter problem
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2006, 09:03:30 »
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, mam taky nainstalovanej Firestarter resp. firehol, ale když pustim PC, tak se mi nespustí sám, ale musím ho spustit kliknutím na ikonu. Nedá se to nějak obejít automatickým spuštěním při startu PC jak tomu bylo u windowsů přidáním do start/po spuštění? díky

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Firestarter problem
« Odpověď #3 kdy: 19 Září 2006, 10:39:22 »
Citace: seastorm
...mam taky nainstalovanej Firestarter resp. firehol...
Firestarter a FireHOL jsou dva ruzne programy. Mate tedy Firestarter nebo FireHOL?

...když pustim PC, tak se mi nespustí sám, ale musím ho spustit kliknutím na ikonu...
Pokud mate Firestarter, musi byt v okamziku pusteni pocitace sitove rozhrani aktivni (tzn. musi byt pripojeny kabel do beziciho switche nebo jineho sitoveho prvku). V takovem pripade se Firestarter sam spusti. Spusteni ale neni indikovano zadnou ikonkou, spustenim z menu nespustite samotny firewall ale pouze graficke rozhrani pro upravy nastaveni. Beznemu uzivateli by se toto graficke rozhrani nemelo spoustet.

Pokud mate FireHOL, je vsechno jinak. Tento firewall (vlastne konfigurator firewallu) nema zade graficke rozhrani, jeho spusteni take neni indikovano zadnou ikonkou. FireHOL po nainstalovani take automaticky startujte se startem systemu,  neni nutne aby v okamziku startu chranene sitove rozhrani bylo aktivni (dle nastaveni v /etc/default/firehol.

vice viz odkazy v mem podpisu
« Poslední změna: 26 Října 2007, 02:26:52 od Anna Taliánová »

seastorm

• Návštěvník
Firestarter problem
« Odpověď #4 kdy: 19 Září 2006, 11:27:43 »
díky moc, byl jsem v mylném domnění, že aktivitu firewallu mi bude indikovat nějaká ikonka. Ok grafický rozhraní slouží jen k úpravě. děkuju i za objasnění  rozdílu Firewallu a fireHOLu.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 02:27:09 od Anna Taliánová »

kriloter

• Aktivní člen
  • *
Firestarter problem
« Odpověď #5 kdy: 20 Září 2006, 20:44:21 »
díky moc, byl jsem v milném domění, že aktivitu firewallu mi bude indikovat nějaká ikonka. Ok grafický rozhraní slouží jen k úpravě. děkuju i za objasnění  rozdílu Firewallu a fireHOLu.
rozdiel medzi firewallom a fireholom????
firehol je firewall ...
Firestarter je gui firewall,podla mna nic moc,ale na jednoduche veci postaci.A pokial viem staci ho nainstalovat a on uz potom bezi ...
Firehol je lepsia volba.Aj pre beznych uzivatelov,podla mna sa konfiguruje velmi jednoducho.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 02:25:51 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.