Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skype 3.0.0.12 ve wine - nejde vytvořit odkaz [vyřešeno]  (Přečteno 2033 krát)

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
Delší dobu jsem teď používal zase XPčka  ::) , protože jsem potřeboval mít solidní Skype (verze pro linux jsou tragické archiválie). Včera jsem ovšem zjistil, že portable verze Skypu 3.0 (na ten se dá znovu zvyknout a není tak zlý) jde ve wine spustit. Ovšem — jde spustit klikem pravého myšidla a "otevřít ve wine windows loaderu" (tak nějak) a pak přímo z terminálu. Jakmile vytvořím kdekoliv spouštěč, i když mám vše korektně, Skype hlásí, že "nemůže najít všechny součásti". Nějak to pro mne nemá logiku, ale možná někdo bude vědět, v čem je fígl. Vždyť jde jen o rozdílnou cestu volání, nebo ne-e?
« Poslední změna: 24 Dubna 2009, 21:56:12 od TeaLover »
Nu což, linux JE závislost, a ne že ne…

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Skype 3.0.0.12 ve wine - nejde vytvořit odkaz
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2009, 15:29:19 »
Jakým příkazem to spouštíš v tom Terminálu? Jaký příkaz je uveden ve Vlastnostech, když najedeš do adresáře wine/programy v "Místa"?

Nebo:
Pokud Ti to nejde přímo přes "Spouštěč", můžeš ten "terminálový" příkaz dát do skriptu, a do spouštěče dát odkaz na ten skript.

Jinak dobrý tip na ten Skype! Funguje tedy jinak bezchybně? Zkoušel jsi i novější verzi (4.0?)?
« Poslední změna: 24 Dubna 2009, 15:31:14 od arrange »
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 24 Dubna 2009, 20:07:52 »
Takže, v terminálu normálně v cílové složce akorát:
Kód: [Vybrat]
wine skype-start.exe
Jinak tím pravým myšidlem to je Wine Windows Program Loader (to nebude jen wine?).

Ve spouštěči mám standardně (jako u jiných aplikací):
wine "/home/jasmeen/.wine/drive_c/Program Files/Skype3/Portable Skype/skype-start.exe"...skype sice reaguje, ale hodí zmiňovanou hlášku.

Hledat to přes položky ve wine nejde, ježto to není instal, je to tam ručně přesunuto.

Tak skript funguje, ovšem nějak se mi nedaří na něj vytvořit funkční odkaz (stále má asi problém s mezerami na C: - i když dám lomítka; napíše, že nelze spustit potomka, který neexistuje; když zadám lomítka, nereaguje vůbec). Ještě si s tím budu hrát.

Pokud jde o funkci, používám to hlavně na chat, nezkoušel jsem zatím hovor. Doposavad se to jeví stabilně. Verzi 4 jsem samozřejmě zkoušel, ale ta nejde ani portable (čumí neustále do windows/system a neustále chce dllka, i když je tam dám, stále řve).

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #3 kdy: 24 Dubna 2009, 20:26:04 »
A zkoušels' skript à la
cd /home/jasmeen/.wine/drive_c/Program\ Files/Skype3/Portable\ Skype && wine skype-start.exeUložit třeba do /home/jasmeen/skype.sh a pak dát na plochu spouštěč myšítkem s příkazem /home/jasmeen/skype.sh. Samozřejmě předtím
chmod u+x /home/jasmeen/skype.shPak jem kliknout na tu ikonu...
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
Re: Skype 3.0.0.12 ve wine - nejde vytvořit odkaz [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 24 Dubna 2009, 21:48:36 »
No vida, tak teď už přidám lomítka a fachá to i z panelu!  :) Díky za tip!
« Poslední změna: 24 Dubna 2009, 21:55:46 od TeaLover »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.