Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: AMILO Pro 2030 - problém s WiFi  (Přečteno 2866 krát)

chrosta

• Návštěvník
AMILO Pro 2030 - problém s WiFi
« kdy: 17 Září 2006, 11:47:00 »
Na výše zmíněném NTB mám problém s WiFi. Karta je vidět v "nastavení sítě" jako rozhraní eth0 , ale nedá se povolit. Vždy, když se tam klikne na povolit, tak to problikne a okamžitě se tam zase vrátí "zakázáno". V iwconfig je karta taky vidět, tak si myslím, že by měla být normálně detekovaná. Ne? Už fakt moc nevím co s tím :(

chrosta

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 22 Září 2006, 16:22:25 »
Tak uz asi vim. Problem nebude ani tak v tom, ze by to nefungovalo, jenom to potrebuje vyplnit potrebne parametry. Zeptam se takhle. Muzete mi nekdo poradit programek, ktery ukaze bezdratove site v okoli? Jenom jednoduse co ta sitovka vycuchala - klidne i pro konzoli. To by melo resit muj problem.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 22 Září 2006, 16:29:56 »
Jakou bezdratovou sitovou kartu mate v notebooku? Intel 2200? Mam notebook Amilo Pro 2045, wifi je bez problemu. Pro prepinani mezi bezdratovymi sitemi pouzivam network-manager-gnome.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Září 2006, 17:07:26 »
Pripadne pro KDE to je "knetworkmanager".

offtopic. Jste s FCK spokojen? Bratr ho ma tez a celkem se mi libi. Hlavne ta bila klavesnice do tmy. :) Ale Linux mu na nej necpu, tak nevim jak je to s rozchozenim. Diky.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

chrosta

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Září 2006, 17:10:31 »
Jej... Tak naprosto presne to ted nevim. Je tam nejaky BroadcomXXXX. Ale sitovka vypada, ze jede. Jde mi jen o ten scan. Jen se "podivat po okoli". Jeste zjistim detaily.
Oups... Ted jsem tady nasel nejaky navod na nejaky Broadcom. Vyzkoumam...

chrosta

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Září 2006, 17:34:40 »
Citace: milhouse
Pripadne pro KDE to je "knetworkmanager".

offtopic. Jste s FCK spokojen? Bratr ho ma tez a celkem se mi libi. Hlavne ta bila klavesnice do tmy. :) Ale Linux mu na nej necpu, tak nevim jak je to s rozchozenim. Diky.
Celkem jsem. Proste to neni nejaky moc nadupany stroj. Chtel jsem neco jednoducheho s minimem saskaren jako integrovane ctecky karet atp. (Cimz nerikam, ze to neni uzitecne.) Mel jsem strach kupovat neco ojeteho a nechtelo se mi moc utracet, tak mam ten. Mam ho s 256 MB RAM, coz je na KDE (ktere se tam puvodne objevit moc nemelo, ale v soucacne dobe se mi proste libi) tak hranicni, ale da se to. Puvodne jsem na nem mel ArchLinux, ale na rychlo jsem neco potreboval, tak uz tam pak zustalo Kubuntu. Na prehravani hudby, tu a tam nejaka ta prace s obrazky, video, uceni, psani, programovani (snad se tomu tak da rikat :) ) je to fajn. Klavesnice je gut, ale nema anglicke popisky :) Ve tme se na neho divat me jeste nenapadlo :)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #6 kdy: 22 Září 2006, 18:57:39 »
Citace: chrosta
...Klavesnice je gut, ale nema anglicke popisky...
Bohuzel vsechny notebooky Fujitsu-Siemens se u nas prodavaji bez anglickych popisku. Ja jsem si nechal klavesnici vymenit za anglickou s dopalenim ceskych znaku, stalo to cca 1500.
Vyjimkou je nejvyssi rada lifebook, tam si lze objednat libovolnou verzi klavesnice.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 22 Září 2006, 22:39:22 »
TY popisky by me asi tak netrapili, ne ze by to byla naprosta banalita, ale zajima me spis funkcnost jednotliveho HW. Vim, ze vy si poradite s hodne HW problematikou, ale ja, jako norm.cl., budu rad za kazdou funkcni vec na tomto HW.
Jak vidno niz, u me paticky tak notas mam, ale clovek nikdy nevi, kdy ho proda. :)
Mozna spis k temto otazkam ne dovadi HW, jako napr. ASUS, kde neni trivialita rozbehat nektere veci. A to mam o Asusu vysoke mineni...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

chrosta

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 23 Září 2006, 14:42:07 »
Popisky napodobne. HW... Jasne... Souvisi to s cenou a "obycejnosti" toho NTB. Nenajdou se na/v nem zadne integrovane ctecky, webove kamerky, multimedialni tlacitka... Povazuju se za trochu zdatnejsiho "linuxaka", ale s ledascim si taky nevim rady (viz. to wifi). Zvukovka obyc. AC97, grafika pres univerzalni VESA drv. , atp. Vrcholem problemu, se kterym jsem se setkal, byla nutnost vypnout podporu ACPI pri bootu (jen) nekterych distribuci z CD (Freespire, PC-BSD) - nejak to souviselo s SATA. Pohoda. Jenom dojem ve spolecnosti nabouchanych ACERu s WinXP s tim moc nevzbudite :)

Jinak ... Sitovka uz slape udelal jsem to podle zdejsiho navodu:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=1576
(takze vlastne cele soucasne vlakno bylo zbytecne) Parada! Dekuju! Jeste nejaky ten programek na "scanovani vzduchu"...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.