Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Schovaná záhlaví nových oken po přechodu na JJ [vyřešeno]  (Přečteno 1838 krát)

buchvi

• Aktivní člen
  • *
Ahoj, včera jsem upgradoval na JJ a všechno mi běží v pořádku, jen jedna věc mě štve - kdykoliv otevřu nové okno, které by se mělo objevit při horním okraji displeje, jeho záhlaví je schované pod horním panelem, takže ho musím přesunout kliknutím pravím myšítkem na jeho ikonu na panelu, zvolit "přesunout" a pak ho stáhnout kousek níž, aby bylo vidět záhlaví okna.
Poraďte, kde co nastavit, aby se nová okna otevírala až POD panelem v horní části displeje, hledal jsem v compiz manageru a nenašel...
« Poslední změna: 27 Dubna 2009, 17:27:56 od buchvi »
Ubuntu 11.04 Natty Narwhal, plně aktualizované.
HP Compaq 6730s s intel grafikou.
Nohy nahoře a kafe někde poblíž.

buchvi

• Aktivní člen
  • *
Re: Schovaná záhlaví nových oken po přechodu na JJ
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2009, 06:58:52 »
Ano, přesouvání pomocí ALTu funguje, ale proč to dělat, když by to přece mělo fungovat samo? A když nastavím Compiz podle návodu výše, tak to taky nepomůže, prostě se mi dál okna schovávají pod panel... Budu to zkoušet.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2009, 08:13:26 »
v compizu si aktivuj plugin rozmístit okna..  ;)
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

buchvi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Dubna 2009, 16:11:09 »
v compizu si aktivuj plugin rozmístit okna..  ;)
Ten mám aktivovaný, ale cokoliv nastavím na první záložce se mi nikde nepromítne, vše je beze změny. A přece nebudu všem oknům nastavovat pozici na 0,0?!
Mě jde o to, že dřív se panel prostě nepočítal do pracovní plochy, ale teď ano - dřív jako by displej začínal až pod panelem, teď ale začíná úplně nahoře, takže se mi některé věci schovají pod panel - třeba i přejmenovávací dialog u gnome-commanderu, což je problém, protože ten přesunout nejde a tím pádem já absolutně nevidím, co píšu.

Numirah

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu12.04, Asus M2N-X PLUS, AMD Athlon 64X2 4200+ (2.2GHz), 2GB RAM Kingston 800MHz, 1TB HDD SATA, n-Vidia GeForce 8500GT 512MB, zvuk onboard

buchvi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 27 Dubna 2009, 17:22:45 »
Toto ti nepomôže?
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,32493.msg253559.html#msg253559

Nepomůže, to mám vypnuté... ono to nehází do fullscreenu, je to normální okno. Jen je výš, než by mělo.

buchvi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 27 Dubna 2009, 17:27:40 »
Já se zjevím, kamenujte mě, ano! Už mi to funguje bez problémů - při upgradu distribuce se totiž některá nastavení Compizu rozhasila a mezi nimi i to, které definovalo, kde se mají otevírat okna programů jako je Firefox, gnome-commander, OOo apod. - dřív to bylo na 0,0, teď je to stejná hodnota, ale při upgradu se mi odškrtla položka "keep in workarea" v "rozmístit okna". Takže vyřešeno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.