Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox a Thunderbird - sdílené profily  (Přečteno 1149 krát)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Firefox a Thunderbird - sdílené profily
« kdy: 25 Dubna 2009, 16:52:27 »
Zdravíčko,
nainstaloval jsem si vedle 8.10 i 9.04 při té příležitosti jsem si v 9.04 ve Firefoxu a Thunderbirdu nalinkoval profily na původní profily z 8.10, takže poštu i ff mám v podstatě stejné (včetně všech možných uložených hesel). Funguje to, nicméně netuším, co by to mohlo udělat při případné aktualizaci jednotlivých programů (dokud tedy 8.10 úplně neodstraním). Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Díky.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Firefox a Thunderbird - sdílené profily
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2009, 16:57:36 »
Thunderbird nevím, ale Firefoxu to "nevadí" -- problémy jsem měl když jsem se snažil sdílet FF2 a FF3, ale jednotlivé "trojkové" verze se snáší dobře -- při startu jiné verze se akorát překontroluje kompatibilita pluginů, ale jinak to ani nepoznáte.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #2 kdy: 25 Dubna 2009, 18:17:40 »
Jo jo,
při spuštění v 8.10 mi to akorát nahlásilo, že byly nějaké dopňky aktualizovány. Jinak to běží oboje pěkně (tedy i Pošťák).
Pro případné další zájemce:
Je "nanejvýš doporučeno" pojmenovat link na starý profil stejně, jako se jmenuje ten strý adresář (tedy např. oe3txvrq.default). V profilu jsou soubory obsahující např. cesty k jednotlivým složkám a ty cesty obsahují jméno tohoto profilu (teda alespoň v mém případě). Takže pokud by se v každé instalaci jmenoval profil jinak, nefungovalo by to...

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Dubna 2009, 07:12:04 »
používám profil Firefoxu již od verzí 0.9 (tehdy ještě z Win) a není tu žádný problém....pár konfiguráků jsem promazal a vše funguje jak má
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 26 Dubna 2009, 16:31:35 »
Ještě poznámka pro případné další zájemce:

Je potřeba dát si nejprve do pořádku doplňky. Měl jsem tam nějaké staré (nefunkční) doplňky ježtě z ff2, které už ani nebylo možné odinstalovat, ale v zásadě nedělaly žádné problémy. Ovšem při připojování k profilu tu z 8.10, tu z 9.04 to začalo drhnout. Tak jsem odinstaloval ty, které šly a ostatní jsem ručně vymazal v souboru extensions.rdf v profilu.
Až mi to hlásilo, že žádné doplňky nainstalované nemám, znovu jsem je nainstaloval. Šlape to jako hodinky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.