Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenastartuje systém [Vyřešeno]  (Přečteno 1090 krát)

soudruh

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím...
Nenastartuje systém [Vyřešeno]
« kdy: 27 Dubna 2009, 10:35:40 »
Zdravím,
dnes ráno jsem se rozhodl že místu "splashy" budu používat zpět usplash na Ubuntu 9.04. Zapl jsem synaptic, vybral odebrat balík splashy a splashy-themes. Vše proběhlo v pořádku a tak jsem poté dal nainstalovat usplash a usplas-ubuntu (nebo usplash-ubuntutheme) myslím že tam se jmenovalo. Nyní když startuje systém, tak nastartuje v textovém režimu. / je read-only a tudíž nejde ani domountovat /home. Zajímavé je že jedu na ctrl+alt+F1 a na F7 se ani nejde (je tam pouze černo) přepnout. Zkoušem jsem přetahnout initrd a vmlinuz z čisté 9.04 i /lib/init ale pořád nic.

Edit. Bohužel v logu je jsou poslední záznamy z vypnutí systému po změně. Poté již žádné záznamy ze startu neexistují, což je i logické, jelikož disk je read-only.
« Poslední změna: 27 Dubna 2009, 19:07:48 od soudruh »
Xubuntu 12.10@fermium; Ubuntu 12.04@mandelevium; Android 2.3.3@nobellum; Ubuntu 9.04@lawrencium; FreeNAS@rutherfordium; Xubuntu 12.04@dubnium

spynfo

• Stálý člen
  • **
    • picasa: konicky a relax
Re: Nenastartuje systém
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2009, 14:54:22 »
zkuste misto synaptic (adept) pouzit=nainstalovat aptitude, aspon se vam ukaze prehled baliku (presne nazvy). Da se s tim docela dobre instalovat, je to nahrazka pro shell.
Muj nekonecny obdiv vsem, kdo pisou v shellu :-)
Compaq Presario CQ57 AMD E-450 APU with Radeon(tm) HD Graphics × 2

soudruh

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2009, 15:55:43 »
zkuste misto synaptic (adept) pouzit=nainstalovat aptitude, aspon se vam ukaze prehled baliku (presne nazvy). Da se s tim docela dobre instalovat, je to nahrazka pro shell.
Nějak nevím, jak se tím vyřeší můj problém. A navíc instalovat nic v shellu nemůžu, protože disk je jen pro čtení. Proto jsem si nemohl nainstalovat lynx ani vim.
Xubuntu 12.10@fermium; Ubuntu 12.04@mandelevium; Android 2.3.3@nobellum; Ubuntu 9.04@lawrencium; FreeNAS@rutherfordium; Xubuntu 12.04@dubnium

soudruh

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Dubna 2009, 19:07:28 »
Problém byl kvůli těm zasr.. zatracenejm Windows. Kvůli instalaci WinXP jsem v BIOSu nastavil aby SATA disk byl jako IDE a tudíž instalace windows nepadala. Ubuntu poté měsíc fungovalo v pořádku a poté začly tyto problémy. Postačilo tuto volbu nastavit zpět a již šlape Ubuntu jako hodinky. Windows jsem tedy poslal do.. tam kam slunce nesvítí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.