Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: eeePC - eeebuntu - povýšení systému  (Přečteno 3948 krát)

nonferatus

• Návštěvník
eeePC - eeebuntu - povýšení systému
« kdy: 28 Dubna 2009, 06:30:41 »
mám eeePC, mám tam eeebuntu, což je odladěný perfektně chodící systém pro eeečko a vřele ho doporučuju. Původně jsem instaloval ten, co vycházel z verze ubuntu 8.04. Když vyšla verze 8.10, proběhlo povýšení systému bez problémů, nainstalovalo se mi zas jen XFCE a pouze programy které jsem měl před tím (měl jsem strach, že mi to zkusí nacpat plné ubuntu, když jsem aktualizoval z webu normálního ubuntu). Nyní při pokusu o povýšení na novou verzi mi to píše, že je v eeečku málo místa a stahování ani nezačne. Balíčky mám nastavené, aby se mazaly ihned po instalaci, tím to není, samozřejmě že používáním systém bobtná doinstalovanými programy. Ale ono tam muselo být málo místa už při přechodu na tu verzi 8.10. Nejde nějak nastavit, aby jednorázově použil pro aktualizaci sd kartu? Nastavit mu cestu pro ukládání balíčků jako cestu k SD slotu a po aktualizaci bych mu to vrátil na původní adresář.

matqo_linux_master

• Návštěvník
    • bohat.webgarden.cz
Re: eeePC - eeebuntu - povýšení systému
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2009, 21:20:09 »
pri instalaci ubuntu sem se stretnul aky s nedostatkem mista na disku slo taky o muj eeepc  verzi eeeubuntu sem neskousel ale na ubntu 8.04 nebo jak to je je moznoc celkovje unstalovat ubuntu na kartu tak aby se ubuntu bootovalo s sdhc pricom to taha shruba 2gb s 16 gb sdhc a pracuje spolehlivje jenom dlhsi bootovani tim chcem povedat ze pak kdyz to je na karte by se to snat talo prepsat na eeebuntu no nejsem si jist vypada to zzlozite ja vim ale vid  link   eeePCLinux.com a tohle by sem povazoval za celkovi reseni problemu s baliky mno nevim snad ti to pomuze nejak
dost bylo zdirani,vek ukrutnosti se chyli ke konci a proto vas volam!povstante bojovnici vrate sa treba s pekel seberte sve mysky a klavesnice,udezte,zabijte,nech padne popolem microsoft a vidobijeme si tak svou svobodu linux zrozen v ohni
 Intel® celeron™ 2 Duo T6500, nVidia Nvidia 8800 GT , Seagata Momentus 12GB 7200ot/min, Kingston 4GB RAM linux ubuntu beryl///eeepc  701 1gb ram/linux mandra

truhlik

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2009, 14:56:43 »
Normalne pri instalaci se balicky stahuji do /var/cache/apt/archieves/ takze pokud pripojis flashku a jako pripojny bod das tenhle adresar tak pak se ti budou ukladat na ni.

Nevim jestli se tak deje i pri upgrade systemu.
Mozna je nejaky parametr pro apt aby to stahoval nekam jinam. Nejsem na Linuxu takze se nepodivam.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2009, 22:34:01 »
ahoj,netýká se to "povýšení" z ee na 9.04 JJ?
(je k dispozici nová distribuce 9.04-to mi píše správce ak.)-týka se ta nová dis. eeebuntu nebo JJ ? příjde mi dalších cca370 Mb docela dost na eee-tak mi to někdo ujasněte-dík
mám eee na acer one

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.