Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: JJ 9.04 - chyby při instalaci  (Přečteno 1765 krát)

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
JJ 9.04 - chyby při instalaci
« kdy: 28 Dubna 2009, 06:53:29 »
Dobrý den,

při aktualizaci z II na JJ se mi vyskytlo několik chyb. Systém sice jede, ale chyby tam zcela jistě zůstaly.. Potřeboval bych vědět, kde se dá nají nějaký log (či tak něco) s těmato chybama abych s tím mohl něco udělat...

Děkuji
ubuntu 9.04

Jiri Z

• Host
Re: JJ 9.04 - chyby při instalaci
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2009, 20:34:10 »
gksu gnome-system-log

worrys

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Dubna 2009, 18:27:15 »
Ahoj,
já mám podobný problém..systém jede ale při přechodu se vyskytly nějaké chyby.
Udal jsem tedy výše uváděný příkaz, ale nějak mi uvedené informce nic neříkají..je možné se o tomto (někde) dozvědět víc.Děkuji

Jiri Z

• Host
« Odpověď #3 kdy: 29 Dubna 2009, 20:30:52 »
Jaké chyby se vyskytly? Když nepíšete co nejde, nikdo neporadí. Řešte chyby a ne logy. Logy- příklad: máte problém (čas 17:27), podíváte se do logů jestli nebylo nějaké chybové hlášení v 17:27. To pak řešíte. Když spustíte aplikaci z terminálu, také můžete vidět případné chyb. hlášení.

worrys

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2009, 09:56:36 »
Omlouvám se, neuvědomil jsem si...Jde o to že při přeinstalaci na novější 9.04 se mi na konci toho loaderu (tabulka kde se procentuelně zobrazuje kolik už je nainstalovanýho) vyhodilo mi to nějaký hlášení v tom smyslu že instalace nemohla být dokončena, protože se vyskytly nějaké chyby..nic se s tím nedalo dělat jen povtrdit..compl se poté restartoval a naběhla 9.04 která naprosto v klidu funguje (až na to že Ubuntu Tweak a Test systému se chovaj tak, že se naobrazovce oběví jen na chvilku a než člověk něco udělá tak zmizí/vypnou se)
No ale sem nervózní z těch chyb co se ukázaly při té přeinstalaci a protože přeně nevím co to bylo za chyby tak bych se je chtěl pokusit nějak vyhledat a popřípadě je vyřešit.

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 30 Dubna 2009, 19:29:28 »
Omlouvám se, neuvědomil jsem si...Jde o to že při přeinstalaci na novější 9.04 se mi na konci toho loaderu (tabulka kde se procentuelně zobrazuje kolik už je nainstalovanýho) vyhodilo mi to nějaký hlášení v tom smyslu že instalace nemohla být dokončena, protože se vyskytly nějaké chyby..nic se s tím nedalo dělat jen povtrdit..compl se poté restartoval a naběhla 9.04 která naprosto v klidu funguje (až na to že Ubuntu Tweak a Test systému se chovaj tak, že se naobrazovce oběví jen na chvilku a než člověk něco udělá tak zmizí/vypnou se)
No ale sem nervózní z těch chyb co se ukázaly při té přeinstalaci a protože přeně nevím co to bylo za chyby tak bych se je chtěl pokusit nějak vyhledat a popřípadě je vyřešit.

tak přesně tak, u instalace se vyskytlo několik chyb a něšlo s tím nic dělat. Ono je sice pěkné poradit, že máme řešit konkrétní problém, ale víte sem takový nějak nesvůj když mi instalace neproběhla zcela a já ted nevím kde může být problém. ::)) ikdyž na první pohled všechno snad zdárně funguje,ale může to být problém při pozdější práci v systému a pak se už jen těžko dohledá, proč to vzniklo a zčeho. a pak jestli se tyto chyby při instalaci dějou i ostatním uživatelům, tak by to mohla být chyba distribuce a to by se přeci řešit mělo?? ne??
ubuntu 9.04

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #6 kdy: 30 Dubna 2009, 20:04:46 »
Logy při upgradu najdete v adresáři /var/log/dist-upgrade.
Instalační logy jsou v /var/log/apt.

Pro přístup k těmto logům budete potřebovat vyšší práva, takže přes sudo v Terminálu nebo přes gksudo nautilus.
Pro informace k logům bude asi potřeba nastudovat hlavně apt-get a dpkg, no a pak záleží na charakteru chyby.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 30 Dubna 2009, 21:51:47 »
Logy při upgradu najdete v adresáři /var/log/dist-upgrade.
Instalační logy jsou v /var/log/apt.

Pro přístup k těmto logům budete potřebovat vyšší práva, takže přes sudo v Terminálu nebo přes gksudo nautilus.
Pro informace k logům bude asi potřeba nastudovat hlavně apt-get a dpkg, no a pak záleží na charakteru chyby.

jj diky moc...
ubuntu 9.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.