Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s instalaci na HP Pavilion dv5 1020ec Ubuntu 9.04 Grub error 21  (Přečteno 2338 krát)

martvin

• Návštěvník
Zdravim vsechny.Chci si nainstalovat cistou instalaci Ubuntu 9.04 na cely 160GB disk.Instalace jako takova probehne v poradku.Vyberu asistovane-pouzit cely disk a az je instalace kompletni,vyzve me NB k vyjmuti cd a restartu.To udelam,probiha bootovani,ale vyskoci hlaska Grub error 21 a tim spusteni skonci.Nevi nekdo co s tim?Zkousel jsem i verzi alternate,ale take bez uspechu.Je tu nekdo,komu to jde a poradil mi jak na to.Jsem zacatecnik,prosim pomalu na me.Hledal jsem ruzne na netu,ale nevyresil jsem to.Dekuji.

picard

• Stálý člen
  • **
Tady o tom něco píšou a je to nové (myslím řešení): https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub/+bug/8978
« Poslední změna: 28 Dubna 2009, 17:01:35 od drhlik »

martvin

• Návštěvník
Ahoj a diky.Ja a anglictina,to moc k sobe nejde.Ja bych byl nejradsi,kdyby mi poradil nekdo,kdo ma stejny NB jako ja.Samozrejme ale budu rad za kazdou radu,co mi pomuze tento problem vyresit.

picard

• Stálý člen
  • **
Je to tu i v češtině, jiná verze Ubuntu, ale stejný problém a podařilo se jej vyřešit: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=15690.0

martvin

• Návštěvník
Diky.Toto jsem uz cetl,jeste driv nez jsi mi dal link.To ale neni muj pripad.Ja chci pouze mit Ubuntu a ne dual boot.Ja nez jsem se zacal ptat tady,jsem hledal a ptal i jinde.Uz se tim trapim tyden a nic.No treba nekdo jiny se s tim setkal a vyresil to.Kazdopadne diky. ;-)

martvin

• Návštěvník
Re: Problem s instalaci na HP Pavilion dv5 1020ec Ubuntu 9.04 Grub error 21
« Odpověď #5 kdy: 11 Května 2009, 21:48:49 »
Ahoj.Uz vazne nevim,co s tim.Zkousel jsem i jina Linuxova distra-Mandriva 2009,Suse 10(obe 2 drive sli,ted ne),Ubunu 9.04,PClinux os 2009 a vzdy po restartu se objevi jiz zminovana hlaska Error grub 21.Opravdu neni nikdo,kdo na tento konkretni NB naistaloval nektery z techto systemu?Mam podezreni,ze po aktualizaci biosu to zkratka nejde,myslim tim,ze nejde nainstalovat nic jineho,nez Windows.Ta verze biosu je F 32.Dekuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.