Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Posunutí titulků  (Přečteno 9911 krát)

antelao

• Aktivní člen
  • *
Posunutí titulků
« kdy: 18 Září 2006, 20:52:34 »
Čas od času potřebuji v průběhu přehrávání filmu DivX/XviD posunout titulky o 2 - 3 sekundy. Za chvíli zas o 5 sekund - vždy když se to trochu "rozjede" s obrazem. V "BS Player" pod Windows to byla sranda "Ctrl+ L/P šipka". Ale jak pod linuxem? Prosím o radu, díky, jiří.

PS: Zatím jsem vyzkoušel:
Totem - nejdou načíst titulky (jednoduše, přes menu) => nepoužívám
Gxine - nejdou načíst titulky (jednoduše, přes menu) => nepoužívám
Xine - nejdou načíst titulky (jednoduše, přes menu) => nepoužívám
(jednoduše, přes menu) ... nechci manželce vysvětlovat, jak to pouštět z konzole

Kaffeine - KONEČNĚ umí Otevřít-soubor s titulkama (přes menu) => zatím testuju, potřeboval bych to posunutí časování

Mplayer - budu zkoušet, taky by se mi hodila rada jak s tím posunutím titulků.

Jere

• Stálý člen
  • **
Posunutí titulků
« Odpověď #1 kdy: 18 Září 2006, 21:07:43 »
Kdyz uz jsme u tech titulku, docela by me zajimalo, jestli se v Kaffeine da nastavit, aby titulky byly ostry. Mne je to pri zvetseni obrazu "rozmlzi", jako by to snad byly nazoomovany bitmapovy fonty

Vojtin

• Host
Posunutí titulků
« Odpověď #2 kdy: 18 Září 2006, 21:10:12 »
pokud maj titulky stejnej nazev jako film, totem je nacte a hodi pod obraz, mplayer je taky nacte, ale z pod obrazem je to slozitejsi.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Posunutí titulků
« Odpověď #3 kdy: 18 Září 2006, 21:12:28 »
Pouzivam a doporucuji mplayer - titulky se posunuji klavesami z a x. Pripadne jiz pri spusteni mplayeru parametrem -subdelay. Klavesy r a t posunuji titulky nahoru a dolu. Pokud se titulky jmenuji (az na priponu) stejne jako soubor s filmem, jsou nacteny automaticky. Pripadne lze pri spusteni zvolit libovolne titulky parametrem -sub. Mplayer ma obrovske moznosti, viz. http://www.mplayerhq.hu/DOCS/man/en/mplayer.1.html nebo man mplayer.

antelao

• Aktivní člen
  • *
Posunutí titulků
« Odpověď #4 kdy: 18 Září 2006, 22:46:24 »
dík za info, bude se mi to hodit :-) asi pujdu do toho mplayeru, ale kdyby někdo chtěl zustat u kaffeine, nevite jak tam nastavit to posunutí titulků?

antelao

• Aktivní člen
  • *
Posunutí titulků
« Odpověď #5 kdy: 18 Září 2006, 22:56:00 »
Citace: Vojtin
pokud maj titulky stejnej nazev jako film, totem je nacte a hodi pod obraz, ...
no právě že stejnej název nemají. Stahnul jsem star-trek v en přes torrent + cz titulky z "trekdnes" (jiné názvy) a přepisovat cca 100 souborů se mi fakt nechce. Seriál a titulky na sebe moc nepasujou (asi rozdilny fps, nebo jak se to jmenuje). Nejsnazší je prostě v průběhu filmu ty titulky ručně trochu "přibrždovat".

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Posunutí titulků
« Odpověď #6 kdy: 18 Září 2006, 23:26:20 »
Pokud jsou titulky na ruzne fps, v mplayeru opet neni problem. Parametrem -subfps urcite na jaky FPS jsou titulky udelane a mplayer se prizpusobi.

antelao

• Aktivní člen
  • *
Posunutí titulků
« Odpověď #7 kdy: 27 Září 2006, 12:00:10 »
Citace: lukas.svoboda
... mplayer - titulky se posunuji klavesami z a x ...
Hledal jsem nějaké nastavení v souboru mplayer.config, ale nenašel - ptám se proto:
Lze nastavit aby při stisku výše uvedených kláves došlo k posunu o 1 sec namísto pouze o 0,1 sec?

jiří

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Posunutí titulků
« Odpověď #8 kdy: 27 Září 2006, 21:39:46 »
~/.mplayer/input.conf
Kód: [Vybrat]
z sub_delay -1.00
x sub_delay +1.00
lepsi je ale mit mensi interval a vickrat zmacknout, da se to pak presnej nastavit. ale daji se nadefinovat dalsi klavesy, pro rychly posun a pro pomaly posun. proc ne. staci dopsat dalsi 2 radky s jinyma hodnotama a jinyma klavesama...
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

antelao

• Aktivní člen
  • *
Posunutí titulků
« Odpověď #9 kdy: 27 Září 2006, 23:44:17 »
Díky! Vytvořil jsem si nový soubor ~/.mplayer/input.conf a nadefinoval jiné dvě klávesy pro posunutí o +-1 sec. A funguje :-)

Jen mě trochu mate, proč vytvářet nový soubor input.conf když stávající soubor ~/.mplayer/config je zakomentován následovně:
# Write your default config options here!
No nevadí, každopádně přes input.conf to funguje.

díky, jiří.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.