Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejaky normalny paint pre GNOME  (Přečteno 1285 krát)

wam]Spider007

• Host
Nejaky normalny paint pre GNOME
« kdy: 28 Dubna 2009, 19:45:49 »
Cim dalej tym viac ma rozculuje, ze nemam v linuxe poruke nieco ako je MS Paint. GIMP je sice dobry, ale aj obycajna banalita mi v nom trva strasne dlho, lebo sa v nom neorientujem. Navyse pre mna uplne zbytocne vrstvy a pod. Skusal som vsetko mozne od gpaint po rgbpaint. Tieto sice boli jednoduchsie, ale zase az prilis a opat pre mna nepouzitelne.
Potrebujem nieco kde rychlo len upravim nejaky obrazok, zmensim ho ci orezem. A nechcem pri tom riesit velkost vrstvy a platna ako v gimpe. Dik

JohnyN

• Host
Re: Nejaky normalny paint pre GNOME
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2009, 19:47:54 »

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #2 kdy: 28 Dubna 2009, 19:53:17 »
tuxpaint mi tiez nevyhovuje...nema moznost oznacenia casti obrazka a nasledne presuvanie, co tiez dost potrebujem.

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Dubna 2009, 19:58:39 »
no dal som si nakoniec kolourpaint, ale vzdy po vypnuti mi dole v liste nabehne "launching knotify". Da sa to nejak spravit, aby to nerobilo?

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 28 Dubna 2009, 22:42:15 »
Na základní úpravy fotek používám gThumb.
Xubuntu 12.04

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #5 kdy: 01 Května 2009, 10:55:32 »
Na fotky gThumb taky používám - podle mě se nejvíce funkcemi blíží programu IrfanView, který jsem používal na Windows. I když na IrfanView nemá, tak stačí. Ekvivalent malování jsem nehledal, používám Gimp, protože kreslení nepoužívám zase tak často.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 01 Května 2009, 11:08:18 »
jinak ořez a změna velikosti fotky v gimpu (v té době se ani vrstvama zabírat nemusíte)
Ořez - Shift+C > označit oblast a enter...
Velikost - Obrázek > Velikost obrázku (nastavit obvykle procenta a kvalita interpolace kubická)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.