Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ikony na ploše / v Nautilu - náhled obsahu souboru  (Přečteno 3669 krát)

josef_m

• Host
Ikony na ploše / v Nautilu - náhled obsahu souboru
« kdy: 29 Dubna 2009, 21:34:57 »
Víte někdo, prosím, jak změnit nastavení, aby se např. na ploše či v Nautilu zobrazovaly nějaké jednoduché ikony a ne náhledy obsahu souboru? Připadá mi přehlednější mít sadu (např. 20) ikon podle typu souboru než náhled obsahu (ale na rychlé vytřídění fotek se to zase hodí, jen kdybych věděl, kde to přepnout)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Ikony na ploše / v Nautilu - náhled obsahu souboru
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2009, 21:47:45 »
Nautilus → Upravit → Nastavení → Náhledy a tam už to snad pochopíte ;)

josef_m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2009, 07:34:47 »
To je ono, děkuju. A taky to, že tu můžu nastavit velikost ikon je super. Ještě dodatek: soubory PDF a ODT mají stejnou ikonu, chtěl jsem změnit asociaci:
Systém > Volby > Preferované aplikace
ale tam jsou předvolby pro Internet, Multimédia, Systém a Zpřístupnění. Při kliknutí na ikonu souboru ODT pravým tlačítkem > Vlastnosti > "Otevřít s" je správně nastaven OO Textový procesor, ale není přiřazena ikona Writeru (resp. tak to znám z win.). Jde i toto někde nastavit?

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2009, 08:43:42 »
no v těch "Vlastnostech" by mělo stačit kliknout na tu ikonu a změnit ji, nějaký jsou v /usr/share/icons.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2009, 08:50:56 »
no v těch "Vlastnostech" by mělo stačit kliknout na tu ikonu a změnit ji, nějaký jsou v /usr/share/icons.
Tymto to zmeni iba pre ten jeden subor. On to zrejme chce aby mu to priradovalo automaticky ku kazdemu novo vytvorenemu suboru.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

josef_m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 30 Dubna 2009, 09:17:53 »
ano, jde mi o to, že podle ikony na první pohled vidím co je PDF, co je pixelová grafika, co je ODT a tak dále. Když jsou všechny ikony stejné, musím pozorně číst název a soustředit se na koncovku. Nechci náhled obsahu, protože pak je každá ikona jiná a to pak rychlejší orientaci (podle mě) nepomáhá (naopak je to u rychlého procházení fotek).
Ve Win jsem byl zvyklý na asociace s daným programem, takže když jsem viděl ikonu asociovanou např. s IrfanView, tak jsem to mohl hned přeskočit a přejít na hledané PDF ...
Nemusíte psát tipy, jakože můžu hledat soubor podle názvu pomocí fce "Hledat" ;-)
Jedno z řešení je např. používat jiného správce, např. muCommander, ale mám zájem mít přehled i o ikonách na Ploše.
« Poslední změna: 30 Dubna 2009, 09:20:31 od josef_m »

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 30 Dubna 2009, 10:10:18 »
Co tak assoGiate?
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install assogiate
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

josef_m

• Host
« Odpověď #7 kdy: 30 Dubna 2009, 10:55:17 »
dík za tip, s tím assoGiate jsem to zkoušel, ale ikony pro PDF a ODT jsou stále stejné (i když jsem to teď měnil (!) ) ... asi se to chce ještě víc pohrát s nastavením toho "File Types Editor" ... jenže je to docela práce a navíc nabízené ikony jsou celkem nevýrazné (např. pro celý balík OpenOffice jsou si podobné a než si uvědomím, že na ikoně zobrazjující list papíru a je tam buď malá tužka nebo graf, tak to už mám dřív přečtený název souboru)
Jestli je to jediné řešení - tzn. docela zdlouhavě nastavovat (u každé ikony se zvlášť nanovo zadává cesta, program si nepamatuje, kde jsem byl posledně) a příp. se zabývat tvorbou či sháněním vlastních ikon, tak už je výhodnější zůstat u výchozího nastavení (?)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.