Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: seka se stream.cz, youtube je plynule  (Přečteno 6613 krát)

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
seka se stream.cz, youtube je plynule
« kdy: 29 Dubna 2009, 23:36:44 »
Ahoj, vim, ze se to tady opakuje asi porad dokola, ale nejake kloudne odpovedi jsem se nikdy nedobral (ackoliv jsem se po hospodach s frajerama radil :) ). Proste to kazdej svadi na ten blbej flash. Ano, je to zlo, souhlas, ale bohuzel velmi rozsirene a ignorovat ho tudiz nejde. Na windowsech mi chodi dobre youtube i stream. Nevite nekdo, co s tim? Diky...

UPDATE: pokud si pridam na listu meric frekvence cpu a prepnu se do rezimu performance, tak to je plynule i na streamu, zaskubne to jen nekdy. Ale kdyz to mam preple na on demand, tj aby to zralo jen kdyz je potreba, tak mam smulu a skube to :(
« Poslední změna: 29 Dubna 2009, 23:46:05 od JohnDoe »
Omlouvam se za psani bez hacku a carek, ale s nimi bych to psal jeste zitra :(

Icek

• Návštěvník
Re: seka se stream.cz, youtube je plynule
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2009, 11:06:47 »
No ja mam stejny problem, jen ze zvedavosti, jake mas cpu a ubuntu 64 nebo 32 bit?
ja se to snazim resit tim ze upravim nastaveni toho OnDemand

echo 50000 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/ondemand/sampling_rate
echo 50000 > /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/ondemand/sampling_rate
echo 70 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/ondemand/up_threshold
echo 70 > /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/ondemand/up_threshold

takze se to castej kontroluje jestli cpu neni vytizeny... ale proste to taky neni uplne ono... neco je tu shnileho...

luisah

• Závislák

Icek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2009, 11:40:01 »
Nevim jak kolega co zalozil topic, ale ja pouzivam posledni verzi 64 bit flash pluginu z adobe.com, takze ten odkaz je mi k nicemu...

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2009, 13:07:41 »
Moje CPU je nejaky mobilni intel dvoujadro (typ presne nevim), myslim ze 2,5GHz. 64bit urcite je, ale ja pouzivam normalni 32bit distro, nechtel jsem si pridelavat zbytecny problemy ;) No aspon utecha, ze v tom nejsem sam :)

Na odkz od luisaha mrknu az budu doma, ted jsem na jinem stroji (celeron) a ten speedstep nepodporuje, takze na nem neni co nastavovat a stream ve fulscreenu trha tak, ze je videt jak se to prekresluje, hruza :( Nvidia ovladac mam akcelerovanej a je to nejaka nvidia 5500, takze uplne srot ne.

UPDATE: odkaz od luisaha bohuzel nic noveho, co bych uz nezkusil :( A na tom celeronu mi skube fullscreen i na youtube, to je uplne nekoukatelne. Napadlo me, jestli neni ve flashi treba zakazana hadwarova akcelerace, ale kdyz pravym tlacitkem klepnu na video, abych zmenil nastaveni, tak je to "nastaveni" sedivy a tudiz nejde menit.
« Poslední změna: 30 Dubna 2009, 13:17:24 od JohnDoe »

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 30 Dubna 2009, 13:14:54 »
Nevim jak kolega co zalozil topic, ale ja pouzivam posledni verzi 64 bit flash pluginu z adobe.com, takze ten odkaz je mi k nicemu...
Taky mám 64bit systém a stream i youtube funguje ok. Odkaz jsem dal z důvodu, že máte napsáno co je a není potřebné, resp. mít nainstalovaný flash, je jedno zda od adobe z balíčku, nebo přímo ze zdrojů balíček flashplugin-nonfree (instalace proběhne současně s ubuntu-restricted-extras) a nemít další zbytečnosti jako gnash, nebo naopak.

Osobně používám pouze balíček flashplugin-nonfree
« Poslední změna: 30 Dubna 2009, 13:17:16 od luisah »

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 30 Dubna 2009, 13:37:21 »
Tak to mas bud z pekla stesti, nebo z pr*ele kliku ;D Mne to seka na dvou ruznejch pocitacich a mam to nainstalovany presne podle navodu ve wiki. Jeden (ten pracovni) je sice uz celkem srot, nicmene kdyz na nem byly XP, tak stihal prehravat i h264 filmy a s linuxem nejede ve fullscreenu ani flash, kde je kvalita a narocnost vida o 10 radu niz :(

Icek

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Května 2009, 11:13:19 »
Taky mám ...

No jde asi o to, jestli mas nastavene podtaktovavani cpu nebo ne, u me neni problem kdyz necham cpu bezet na nejvetsi frekvenci, to vsechno frci ok, jakmile zapnu podtaktovavani tak se to zhorsi...

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 01 Května 2009, 20:18:21 »
Jenze ten celeron podtaktovani (speedstep) nepodporuje, teda pokud vim, je to sunka stara asi 4 roky ;) No schvalne to v pondeli zkusim, ale podle toho, jak to CPU topi, tak pochybuju, ze bezi na nejaky nizsi frekvenci ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.