Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace - krok 5 problém s diskem [vyřešeno]  (Přečteno 1210 krát)

ulli

• Návštěvník
instalace - krok 5 problém s diskem [vyřešeno]
« kdy: 30 Dubna 2009, 01:27:46 »
Dobrý den,

chci si nainstalovat Ubuntu jako druhý systém vedle Visty. Disk mám rozdělený
na 4 oblasti. Jednu oblast zabírají Visty, druhou chci pro Ubuntu a zbývající dvě
pro data. Problém je, že při instalaci v pátem kroku (rozdělení disku) se Ubuntu
tváří jakoby tam žádné oddíly nebyly. Tudíž mi hlásí, že tam žádný operační systém
není a nabízí mi k rozdělení celý disk. Což samozřejmě nechci. Zajímavé je, že v
menu "places" jsou ty oddíly vidět a dají se připojit... Už dříve jsem ubuntu instaloval
společně s XP a žádný takový problém tam nebyl... Nevíte někdo prosím co s tím ?
Díky.
« Poslední změna: 04 Května 2009, 12:46:08 od kiklhorn »

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: instalace - krok 5 problém s diskem
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2009, 06:51:00 »
Cim byly oblasti vytvoreny a jak jsou naformatovane?
Zkusil bych pomoci gparted z liveCD znovu vytvorit a naformatovat na ext4 oddil pro ubuntu + swap a znovu instalovat. V patem kroku dat rucni rozdeleni a melo by se to najit.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

ulli

• Návštěvník
Re: instalace - krok 5 problém s diskem
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2009, 16:19:13 »
Dobrý tak už jsem to vyřešil. Problém byl v tom, že oddíl s windows byl nastavený jako logický nikoli primární. Takže jsem to změnil pomocí programu Acronis Disk Director Suite. Chtělo to po mě restart a místo windows se objevila hláška BOOTMGR chybí a šlo jen znovu restartovat. Naštěstí to šlo opravit pomocí instalačního cd vw volbou opravit. Když jsem pak spustil instalaci ubuntu disky to už v pohodě zobrazilo...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.