Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vzdialená pracovná plocha na LAN  (Přečteno 2074 krát)

Peter Bujnak

• Návštěvník
Vzdialená pracovná plocha na LAN
« kdy: 30 Dubna 2009, 14:01:00 »
Pozdravujem.

Doma mam (nazvime si ho) "desktop1" s ubuntu 8.04, dalej "desktop2" s 8.10 a cerstvy "mininotebook" s 8.04. vsetky su spojene cez router (MSI RG60SE) do LAN. vsetko potrebne (internet, samba, ftp ...) bezi ako ma az na pristup k vzdialenej ploche.
na vsetkych pocitacoch som postupoval rovnako a presne podla navodu na WIKI http://wiki.ubuntu.cz/Vzd%C3%A1len%C3%A1%20plocha.
ak si vsak na akomkolvek stroji spustim Aplikace → Internet → Prohlížeč vzdálené plochy, zobrazuje sa len "desktop1". pri "vyhladavani storojov", pri zadavani prikazov (ktore uvadza nastavenie "Systém → Volby →Vzdalena pracovna plocha" - "uzivatielia mozu vidiet vasu pracovnu plochu pomocou tohto prikazu") sa neda dostat nikam inam, len na  "desktop1" a ten funguje v poriadku na vsetkych troch strojoch. "desktop2" s 8.10 a cerstvy "mininotebook" s 8.04 sa ani nezobrazia.

snazim sa najma docielit ovladanie vzdialenej plochy "mininotebooku" zo stroja "desktop1", no pre zaujimavost by snad nebolo zle vyriesit pristup k vzdialenej ploche vsetkych strojov zo vsetkych strojov...

napadali ma vseliake priciny tohto problemu, no radsej sa spytam:
Neviete co s tym?

vopred dik
« Poslední změna: 30 Dubna 2009, 14:03:23 od Peter Bujnak »

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Vzdialená pracovná plocha na LAN
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2009, 14:36:14 »
"Systém → Volby →Vzdalena pracovna plocha" - "uzivatielia mozu vidiet vasu pracovnu plochu pomocou tohto prikazu"

tohle mi nefungovalo nikde nikdy, ale když zadávám IP adresy na domácí síti, funguje mi to...

192.168.1.101
192.168.1.102
atd.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.