Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GPRS připojení přes Eurotel (O2) [vyřešeno]  (Přečteno 6207 krát)

dinoo

• Návštěvník
GPRS připojení přes Eurotel (O2) [vyřešeno]
« kdy: 19 Září 2006, 15:10:36 »
Hezký den
Jsem v Linuxu uplným začátečníkem a seznamuji se s OS Ubuntu 6.06 .
Systém se mi líbí a rád bych u něj i nadále setrval, instalace jsem se obával ale byla v pohodě včetně rozdělení disku.
Jediný problém který nastal je připojení k internetu prostřednictvím GPRS. Prolezl jsem fórum, Wiki i různé články např v ABC Linuxu. Bohužel jako naprostý začátečník který se snaží přijít Ubuntu na kloub, jsem nenalezl nic co bych dokázal využít.

Vlastním tel. Siemens M55 a využívám službu Data nonstop. Běžně se připojuji přez USB, nyní dočasně přez kabel na serial port. PC - Celeron 2 GB. Připojení GPRS přez OS Windows XP je zcela bez problémů.

Pokoušel jsem se postupovat při nastavování klasicky jako u XP , vyplnit číslo *99***1#, nechat detekovat modem, ale nastavené připojení bylo bez úspěchu. Rovněž zde postrádám místo pro vyplnění zvláštního nastavení pro modem AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET"  , což je možná základní kámen úrazu.

Byl by někdo ochoten dát sem komplexní návod s podrobným postupem ?
Určitě by přišel vhod i dalším nováčkům kteří tu budou hledat jak na to.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:18:17 od Anna Taliánová »
Život je tvrdej jak bonbon, a někdy i sladkej...

romi

• Stálý člen
  • **
GPRS připojení přez Eurotel ( O2 )
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2006, 15:25:58 »
skus http://easyconnect.linuxuser.hu/ ... funguje bezproblemove...a pri nastavovani vsetko pyta :)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

dinoo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Září 2006, 09:17:39 »
Stáhnul jsem ten GPRS Easy Connect 300 z odkazu výše ale nedaří se mi instalace. Bylo to v archivu tar.bz2 , ten jsem rozbalil ale pokud chci provést instalaci dvojklikem vypíše mi to - Název souboru "INSTALL" naznačuje, že tento soubor má typ "installation instructions". Obsah souboru ukazuje, že soubor má typ "Spustitelný soubor". Tento soubor, pokud jej otevřete, může představovat bezpečnostní riziko pro váš systém.

Neotevírejte tento soubor, pokud jste jej nevytvořili sami ani jste jej nepřijali z důvěryhodného zdroje. Chcete-li soubor otevřít, přejmenujte jej, aby používal správnou příponu pro "Spustitelný soubor", a pak jej normálně otevřete. Nebo můžete pomocí menu Otevřít s zvolit pro daný soubor konkrétní aplikaci.

Rovněž jsem se to pokoušel nějak rozjet ve správci balíčků ale bez úspěchu..

Dělám něco špatně ? Jak postupovat abych to tam dostal ?

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #3 kdy: 20 Září 2006, 21:13:22 »
Není ten INSTALL náhodou texťák s návodem k instalaci, nebo by měl být přiložen soubor HOWTO. Většinou tak tomu je.

Jinak zkus
Kód: [Vybrat]
sudo /cesta_k_souboru/INSTALL
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

dinoo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Září 2006, 16:25:21 »
Nakonec jsem připojení vyřešil takto :
Přes widle jsem se připojil na zdroj ubuntu kde jsem vyhledal prográmek gnome-ppp. Přesný název instalačního balíčku - gnome-ppp_0.3.23-0ubuntu2_i386.deb . i386 protože vlastním Celeron, každý si vybere svoje. Softík se snadno dvojklikem nainstaloval a objevil se v Aplikacích pod položkou Internet. Prográmek se pak tváří obdobně jako připojovací okno ve Windows. Vyplníte jméno, heslo dle sebe. Telefonní číslo *99***1#. Nechal jsem detekovat modem. Zadáte inicializační příkaz   AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET" ; pozor jeden příkaz je tu přednastaven, ať je vybraný ten Váš! Pak už nezbývá než zmáčknout kouzelné tlačítko připojit, a vše běží jak má.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:16:50 od Anna Taliánová »

Jiří Fiala ml.

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Října 2006, 08:03:19 »
Citace: dinoo
Nakonec jsem připojení vyřešil takto :
Přes widle jsem se připojil na zdroj ubuntu kde jsem vyhledal prográmek gnome-ppp. Přesný název instalačního balíčku - gnome-ppp_0.3.23-0ubuntu2_i386.deb . i386 protože vlastním Celeron, každý si vybere svoje. Softík se snadno dvojklikem nainstaloval a objevil se v Aplikacích pod položkou Internet. Prográmek se pak tváří obdobně jako připojovací okno ve windows. Vyplníte jméno, heslo dle sebe. Telefonní číslo *99***1#. Nechal jsem detekovat modem. Zadáte inicializační příkaz   AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET" ; pozor jeden příkaz je tu přednastaven, ať je vybraný ten Váš! Pak už nezbývá než zmáčknout kouzelné tlačítko připojit, a vše běží jak má.
Zajímalo by mě, jak jste vyřešil to, že O2 ke svému připojeni login ani heslo nepotřebuje a Gnome PPP heslo vyžaduje.... Co mi poradíte??
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:17:13 od Anna Taliánová »
Notebook Fujitsu-Siemens Lifebook 6637 C series, CPU 1GHz, 512RAM, Intel i815, 120GB HDD, DVDRW LG, Ubuntu linux HH 8.04 WM Gnome

Aljosha

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Října 2006, 11:56:53 »
Citace: JiFi
Zajímalo by mě, jak jste vyřešil to, že O2 ke svému připojeni login ani heslo nepotřebuje a Gnome PPP heslo vyžaduje.... Co mi poradíte??
Uveď cokoliv, já vyplňuju 2 x kouzelné slůvko "gprs" :-)
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:17:30 od Anna Taliánová »

dinoo

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 30 Října 2006, 07:43:50 »
Ano, jak napsal Aljosha - do polí uveďte cokoliv. Ostatně v návodu jsem uvedl : Jméno a heslo podle sebe. Mělo by to bez problémů chodit. Tedy alespoň mně chodí. ;-)
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:17:46 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.