Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: padající Gnome Commander při pokusu o spojení se vzdáleným serverem  (Přečteno 1303 krát)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Dobrý den,

mám Gnome Commander 1.2.7. Při pokusu o spojení (protokol SSH nebo FTP) se vzdáleným serverem (menu - Připojení - Vzdálený server) dochází k tomu, že  Gnome Commander "spadne" - tj. náhle se ukončí. Jindy to sice nespadne, ale napíše, že spojení se nepodařilo uskutečnit - přístup odmítnut.

V terminálu to vypíše následující hlášení:

Kód: [Vybrat]
(gnome-commander:29392): Gtk-CRITICAL **: gtk_entry_set_text: assertion `text != NULL' failed
gnome-commander: ../../src/xcb_io.c:242: process_responses: Assertion `(((long) (dpy->last_request_read) - (long) (dpy->request)) <= 0)' failed.
Aborted

Dřív to nedělalo, v pohodě jsem se na SSH nebo FTP přihlásil. Tyhle chyby dělá poslední dobou. Nevím, co se kde poškodilo. Zkoušel jsem odinstalovat i nainstalovat aplikaci, ale nepomohlo to. Taky jsem zkoušel v /home vymazat všechny soubory a adresáře, které patří pod Gnome Commander, ale taky bez úspěchu. Přitom přes terminál se na SSH dostanu bez problémů.

Taky jsem hledal na Googlu a zahraničních Ubuntu fórech (www.ubuntuforums.org) - taky jsou tam popisované podobné problémy (nejen u Gnome Commanderu), ale nejsou vyřešené - spíš je tam psáno, že je to nějaký bug. To znamená, že to (snad?) bude vyřešené v nějaké další aktualizaci, nebo až v dalším vydání Ubuntu?

V předchozím Xubuntu 8.10 jsem používal Gnome Commander 1.2.7 stažený v balíčku DEB. Z repozitářů jsem ho nepoužíval, protože pro 8.10 tam byla verze 1.2.6, která připojení na SSH neuměla. Takže verze 1.2.7 na 8.10 fungovala, ale na 9.04 nefunguje. Myslíte si, že se s tím dá něco dělat? Kromě toho downgradovat zpátky zase na 8.10, což se mi moc nechce, protože 9.04 se mi dost líbí.

Zkoušel jsem to i po kompletním přeinstalování 9.04, ale taky bez úspěchu. Taky jsem zkusil nabootovat z LiveCD a nainstalovat do paměti Gnome Commander a vytvořit v něm vzdálené spojení, ale opět to nefungovalo (viz výše).

Nenapadá prosím někoho, čím by to mohlo být? Co se s tím stalo? A co mám udělat a vyzkoušet, aby mi to zase fungovalo? Díky moc za odpovědi.
« Poslední změna: 01 Května 2009, 10:11:54 od Jan Skořepa »
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.