Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypalování DVD iso  (Přečteno 1252 krát)

PetrHerynk

• Host
Vypalování DVD iso
« kdy: 01 Května 2009, 20:59:55 »
Stáhl jsem si iso obraz a chtěl bych ho vypálit. Na začátku vypalování mi hlásí Tvůrce disků Brasero neznámou chybu. Nevíte někdo co s tím?

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Re: Vypalování DVD iso
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2009, 21:21:45 »
Spusťte si Brasero v terminálu a uvidíte, co Vám nahlásí za chybu.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2009, 22:01:27 »
To jsem udělal, dokonce jsem zkusil obraz vypálit v K3b bohužel se stejným výsledkem. Proces dojede do fáze cue sheet a při začátku vypalování ohlásí neznámou chybu. Problém bude asi v mechanice ale nejsem si jist. Už při posledním vypalování mne to  stálo 3 DVD. Asi půjde přístroj do reklamace. Ještě zkusím vyčistit mechaniku.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2009, 22:09:48 »
S tou vadnou mechanikou je to taky možné, případně ještě kabel.

Ale ještě bych zkusil ověřit, jestli ten stažený ISO obraz je v pořádku - vzpomínám si, že u Brasera se mi to taky kdysi stalo, že mi to hlásilo neznámou chybu. Tak jsem si ověřil kontrolní součty, které ale sobě neodpovídaly. Stáhl jsem si obraz znovu, ověřil součty (už se shodovaly), vypálil CD a ejhle, skončilo to úspěchem. Takže ještě zkuste tohle, přeci jen to je lepší, než se vrtat v hardwaru.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #4 kdy: 01 Května 2009, 22:54:48 »
Asi ano, máte pravdu ale growisofs tam hlásí nějakou poruchu,ono to je blue-ray, nová věc, zajdu s tím do Alzy.

macky

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Května 2009, 22:56:03 »
Pokud netrváte na vypalování pomocí Brasero, můžete zkusit příkazový řádek.

http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:vypalovani

Pokud se jedná o problém s Brasero, mělo by se to tímto vyřešit. Jinak konrolu staženého obrazu nelze než doporučit :).

Macky

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #6 kdy: 02 Května 2009, 08:39:35 »
Macky díky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.