Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: BIOS krátká doba zobrazení  (Přečteno 1042 krát)

kaekae

• Návštěvník
BIOS krátká doba zobrazení
« kdy: 02 Května 2009, 10:05:59 »
Mám problém se vstupem do BIOSu. Při startu PC se zobrazí výzva ke vstupu na méně než jednu vteřinu. Nikde jsem nic nepřenastavoval, nevím proč se ta doba zkrátila. Normální doba byla asi 5 vteřin, jak to změnit prosím ?
« Poslední změna: 02 Května 2009, 10:10:46 od kaekae »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: BIOS krátká doba zobrazení
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2009, 11:17:34 »
Toto nezmenis. Ta doba pocas ktorej sa to zobrazuje ti len ukazuje akou klavesou vstupis do biosu. Cas tohto vstupu by mal byt kontrolovany dlhsi cas.
Skus tu klavesu mackat az pokial sa ti nezobrazi grub. Mne na starsom pc napriklad tuto klavesovu skratku zobrazilo na zaciatku startu biosu ale aktivna bola asi o 4-5s ked bios skontroloval raid na disku a zistil ze tam ziadne disky v raid neboli.(pre inych co sa im to nezda, bolo to tak nelogicky spravene  a vyrobca kontrolu raid opravil v nasledujucom biose)
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

kaekae

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2009, 11:36:56 »
Ano, tímto způsobem se do BIOSu dostanu. Používám Xubuntu a prodleva byla vždy asi 5 vteřin, ale najednou se doba zkratila na méně než vteřinu. Opravdu nejde nikde nastavit čas po který bude zobrazeno "press del to enter BIOS" a úvodní obrazovka MB asus ?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 02 Května 2009, 13:05:15 »
Niekedy byva v biose polozka nieco ako rychly start. Neviem ako to je anglicky a vtedy sa vynechava kontrola pamati a pod. veci. Pozri ci si nenastavil nieco take.
Xubuntu s tym nema nic spolocne lebo to(grub) sa spusta az po spusteni biosu. Teda pokial nemyslis pod tym biosom GRUB. To je ta cast kde sa zobrazuje aky OS(xubuntu) vybrat. ;)
« Poslední změna: 02 Května 2009, 13:07:43 od TIBOR »
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.