Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Telefon Siemens přes bluetooth  (Přečteno 1382 krát)

kukl

• Návštěvník
Telefon Siemens přes bluetooth
« kdy: 02 Května 2009, 13:51:48 »
Bylo by obtížné propojit telefon Siemens (S65 nebo E71) přes bluetooth s notebookem s Ubuntu 8.04?

Notebook nemá bluetooth, koupil bych si USB bluetooth adaptér a předpokládám, že když budu předem počítat s tím, že ho chci provozovat pod Linuxem, nějaký bezproblémový typ seženu...

Co bych s telefonem chtěl dělat... Vlastně by mi stačil přenos souborů (z programu v příkazové řádce bych nebyl moc nadšený), ale lepší by bylo, kdyby fungovaly i poznámky, adresář a SMS.
Nejlepší by tedy bylo zprovoznit windowsácký program SiMoCo. V něm funguje vše výše uvedené (pro všechny Siemensy, včetně S65 a E71).
Pod Wine spustit lze a slyšel jsem, že i připojení telefonu přes USB kabel funguje.
Pro komunikaci ale lze nastavit pouze číslo COM portu. Ani USB, ani bluetooth tam nejsou. Bluetooth se tedy musí nějak "naemulovat" na sériový port.

Bylo by toto obtížné?

A dalo by se telefon použít jako zdroj internetu přes bluetooth a GPRS? Že bych třeba Thunderbirdem odeslal e-mail atd...?

kingofroad

• Návštěvník
Re: Telefon Siemens přes bluetooth
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2009, 14:03:47 »
Kup si bluetooth  - nejsou stim většinou problémy, funguje to líp než ve windows.

návod máš tady http://wiki.ubuntu.cz/Bluetooth

Dokonce jsem se setkal s bluetooth na kterym bylo napsáno plugandplay windows XP a vista - po připojení vůbec nešlo, výrobek neměl ovladače jen průhlednou slídu ve které byl zabalen. Ve windows se nepodařilo rozchodit vůbec až po připojení na ubuntu chodil a chodí bezvadně :-)

kukl

• Návštěvník
Re: Telefon Siemens přes bluetooth
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2009, 19:09:05 »
Děkuji za návod. Vypadá to jednodušeji, než jsem čekal. Teoreticky by mi i stačilo, co je v tom návodu (přenos souborů).
Kdyby ale nebylo nějak extrémně obtížné naemulovat připojení telefonu přes bluetooth na nějaký COM port, abych mohl používat program SiMoCo, bylo by to naprosto dokonalé. Slyšel jsem, že to jde, ale bohužel nevím, jak.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.