Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Netbeans 6.5.1 - font  (Přečteno 3221 krát)

Gloomy

• Návštěvník
Netbeans 6.5.1 - font
« kdy: 03 Května 2009, 14:51:48 »
Dobrý den,

dnes jsem reinstaloval svoje Ubuntu 8.10 a hodil tam Netbeans 6.5.1 a najednou tam mám nevyhlazené a docela těžko čitelné písmo. Přitom ještě včera jsem tam měl písmo naprosto normální.

Chtěl bych se tedy zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost, případně nápad, jak to opravit, aby se na to zase dalo koukat. Dodávám, že mám téměř čistou instalaci Ubuntu, takže mi tam nejspíš chybí nějaký balíček, jen netuším jaký.

Předem děkuju za nápady.

picard

• Stálý člen
  • **
Re: Netbeans 6.5.1 - font
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2009, 15:38:40 »
Po instalaci je šikovné si projet wiki: http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20po%20instalaci
Aspoň mě to hodně pomáhá. Je tam i instalace základních Microsoftích fontů apod.

Gloomy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Května 2009, 20:27:48 »
Díky za tip. Pár věcí na podporu fontů jsem doinstaloval, nicméně výsledek žádný. Akorát jsem u toho zjistil, že mi takto nezlobí jen NetBeans ale i například wiki.ubuntu.cz v Opeře i Firefoxu. V každém se to zobrazuje jinak - jednou obrovské, jednou mrňavé - ale pokaždé špatně.

Nemáte prosím někdo další nápad?

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2009, 20:34:13 »
skusal si ztoho linku aj odsek "Nastavení písma"?
na lcd som to mal aj ja pri defaulte rozmazane, skus v tej ponuke kliknut na podrobnosti a trosku skusat  ktorou kombinaciou to bude najlepsie..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Gloomy

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Května 2009, 11:01:24 »
Jj zkoušel  a zjistil jsem, že na to stínování písma mi třeby ty NetBeansy vůbec nereagují.

Díky té wiki jsem zjistil, že mi nefunguje například font Helvetica, takže se mi pomocí jednoho návodu ho podařilo převést na Dejavu Sans, takže font v Opeře a Firefoxu mi zatím funguje tak, jak by měl. Nicméně ty NetBeansy jsou na všechna dosavadní nastavení naprosto "hluchá".

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 04 Května 2009, 17:21:46 »
Gloomy: To že to dělá i v jiných programech, napovídá tomu, že problém může být v ovladači grafické karty. Už jsem to tu víckrát četl a Ti lidé změnili ovladač (verzi) nebo ovladače pro jejich karty už nesplňovaly požadavky na ně kladené v Ubuntu 8.10 (dodavatel už zakončil softwarovou podporu pro svoji grafickou kartu) ..

Gloomy

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Května 2009, 18:18:21 »
Připouštím, že je tu možnost, že nemám stejný ovladač, ale před reinstalací Ubuntu jsem měl stejnou verzi a všechny aktualizace, tudíž doufám, že jedu na stejných verzích jako předtím. Spíš očekávám, že něco chybí a já pořád nevím co.

Kecik

• Aktivní člen
  • *
  • nuqDaq yuch Dapol-where do you keep the chocolate?
    • Personal web page
« Odpověď #7 kdy: 17 Května 2009, 22:19:28 »
Jak by řek kapitán Pike, zkontroloval jste ruční brzdu? Já bych typnul že NetBeans spouštíte v openjdk to má úplně jinou sadu (mnohem ošklivějších fontů)
The most important thing in the programming language is the name. A language will not succeed without a good name. I have recently invented a very good name and now I am looking for a suitable language.
D. E. Knuth, 1967

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 18 Května 2009, 14:13:35 »
Připouštím, že je tu možnost, že nemám stejný ovladač, ale před reinstalací Ubuntu jsem měl stejnou verzi a všechny aktualizace, tudíž doufám, že jedu na stejných verzích jako předtím. Spíš očekávám, že něco chybí a já pořád nevím co.

Já tady na fóru četl, že ve verzi Ubuntu 9.04 nějaké dosavadní verze ovladačů grafických karet nefungují (především jsou problémy s nějakými kartami ATI resp. Intel, protože v nové verzi Ubuntu je novější xorg, na který musí být ovladače implementované. A víte přece, s jakými problémy se potýká Linux obecně, že se s ovladači hardware pro Linux někteří hardwaroví výrobci vůbec nestresují a vůbec svůj hardware pod Linuxem nepodporují.

Gloomy

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Května 2009, 15:56:36 »
Jak by řek kapitán Pike, zkontroloval jste ruční brzdu? Já bych typnul že NetBeans spouštíte v openjdk to má úplně jinou sadu (mnohem ošklivějších fontů)

Já nemám (a ani neměl, stále ještě to není vyřešené, ale už jsem si zvykl) openjdk nainstalované. Používam javu od Sunu.

Gloomy

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 18 Května 2009, 15:58:13 »

Já tady na fóru četl, že ve verzi Ubuntu 9.04 nějaké dosavadní verze ovladačů grafických karet nefungují (především jsou problémy s nějakými kartami ATI resp. Intel, protože v nové verzi Ubuntu je novější xorg, na který musí být ovladače implementované. A víte přece, s jakými problémy se potýká Linux obecně, že se s ovladači hardware pro Linux někteří hardwaroví výrobci vůbec nestresují a vůbec svůj hardware pod Linuxem nepodporují.

Používám Ubuntu 8.10, protože na 9.04 mi přesně jak jste řekl nefungovala grafická karta a bylo tolik bugu, že jsem radši udělal krok zpět. Předtím ni fonty fungovaly v pořádku, nevím proč teď ne :( Ale dělají to jen aplikace používající Javu, jak to tak vypadá. Ostatní se zdají být OK.

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 18 Května 2009, 18:02:29 »
Pardon, já se spletl, ty thready se mi trochu popletly, tak jsem myslel, že používáte 9.04. Ach, ta moje hlava  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.