Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace  (Přečteno 1992 krát)

Pechy

• Návštěvník
Instalace
« kdy: 20 Září 2006, 13:23:18 »
Zdravim...chtel bych poradit s instalaci linuxu..nikdy jsem to nedelal a tak bych poprosil o podrobny navod.Zasekl jsem se hned na zacatku kdy mi to tam vyjede a mam tam neco napúsat do prikazoveh oradku, ktery navoic zacina A:....dekuji moc za ochotu

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Instalace
« Odpověď #1 kdy: 20 Září 2006, 14:02:03 »
Pokud mate po startu systemu pred sebou prikazovy radek zacinajici A:, pak jste nenabootoval do Linuxu ale nejspis do DOSu. V BIOSu pocitace nastavte startovani z CD mechaniky (viz. manual k vasi zakladni desce), zasunte Ubuntu LiveCD a restartujte pocitac. System nastartuje do grafickeho prostredi, na plose najdete ikonu "Install", ktera spousti instalaci.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Instalace
« Odpověď #2 kdy: 20 Září 2006, 15:23:24 »
mám dojem, že se jedná o jiný problém, někde se tu již řešil a mám stejné zkušenosti: V Neru existuje speciální funkce "Vypálit bootovatelné CD/DVD" a po bootovaní z takto vytvořeného cd naběhne právě něco na typ A: ...

úprava: (vytáhl jsem takto zmršené dvd Suse live) jestli tam máte napsáno:

Caldera DR-DOS 7.03
Copyright (c) 1976, 1998 Caldera, Inc. All rights reserved
[DR-DOS] A:\>

Tak se jedná o výše napsané. Musíte znovu vypálit, ale tentokrát zvolte: Vypálit obraz na disk.

Pechy

• Návštěvník
Instalace
« Odpověď #3 kdy: 20 Září 2006, 17:40:29 »
ano presne o to se jedna..diky mockrat za radu.skusim to

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Instalace
« Odpověď #4 kdy: 20 Září 2006, 22:13:31 »
Možná by nebylo od věci někde vystavit velké varování ohledně vypalování v Neru, je tam totiž krásná hláška o tom jak mají dokonalý nástroj pro tvorbu bootovacích cd (do teť jsem nepochopil, jak dotyčné cd nabootuje) a možnost vypálit obraz je zastrčená bůhví kde (kéž by tam bylo něco jako v k3b, kde je fce Burn ISO DVD), protože ačkoliv dvd není zrovna drahá záležitost, tak proč si ho zbytečně ničit a pak se divit co se děje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.