Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ekiga,nastavení  (Přečteno 3439 krát)

DAVE93

• Návštěvník
Ekiga,nastavení
« kdy: 04 Května 2009, 16:19:42 »
Zdravím všechny,
chtěl bych poradit jak správně nastavit EKIGU,protože jsme na to s kamarádem nemohly za celý víkend dojít a nešlo nám to.nemá někdo dobrou radu jak na to?Díky všem
MSI Er710x UBUNTU 9.04

luisah

• Závislák
Re: Ekiga,nastavení
« Odpověď #1 kdy: 04 Května 2009, 16:31:47 »
Zdravím všechny,
chtěl bych poradit jak správně nastavit EKIGU,protože jsme na to s kamarádem nemohly za celý víkend dojít a nešlo nám to.nemá někdo dobrou radu jak na to?Díky všem
Tady jste koukali?
http://wiki.ubuntu.cz/Ekiga

DAVE93

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Května 2009, 16:58:35 »
Podle toho jsme to dělali,test nám jde ale mezi sebou se nemůžeme dovolat.
MSI Er710x UBUNTU 9.04

DAVE93

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Května 2009, 17:44:36 »
Kamarád mě volá a zvoní to u mě a když to vezmu tak jsme spojeni ale nic jiného se neděje a neslišíím nic,jen sebe.
MSI Er710x UBUNTU 9.04

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
« Odpověď #4 kdy: 07 Května 2009, 14:28:36 »
Kamarád mě volá a zvoní to u mě a když to vezmu tak jsme spojeni ale nic jiného se neděje a neslišíím nic,jen sebe.
Máte správně nastavený hlasitosti mikrofonu-sluchátek? Co zkusit jiný program, ať víte jestli je chyba v ekige nebo jinde.

DAVE93

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Května 2009, 15:46:04 »
Přes skype nám to jde.Jenom na Ekige nám nic nejde.
MSI Er710x UBUNTU 9.04

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
« Odpověď #6 kdy: 07 Května 2009, 16:29:50 »
Přes skype nám to jde.Jenom na Ekige nám nic nejde.
Já vám s tím asi moc nepomůžu, používám primárně windows a tam je ekiga nepoužitelná..
Napadlo mne zkusit "službu Echo" jak je napsáno na wiki.. Pokud mate jineho operatora (sip proxy) nez ekiga, tak nejspis bude mit taky echo test nebo zkuste zavolat nekam jinam..
Můžete zkusit jiný program se stejným sip učtem jako mate v ekige, jako treba telepathy, linphone atd.. 

ulawak

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 08 Května 2009, 11:08:57 »
Existuje služba echo, která je nezávislá na jekémkoliv operátorovi: echo@nic.cz (To není emailová adresa, ale "telefonní číslo"). Z kodeků umí PCMA, PCMU, GSM. To znamenená, že aspoň jeden z těchto kodeků musí být v preferencích ekigy zaškrtnutý. Žádný účet nemusí být zaregistrovaný. To znamená to, že máme nějaký účet špatně nastavený, nevadí. Pak zbýva špatně nastavený mixer - především je potřeba aby byl jako vstupní zdroj pro nahrávání vybrán mikrofon (to se z vnitřku ekigy volit nedá). Případně by mohl překážet nějaký firewall nebo nějaký vícenásobný NAT.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.