Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: po instalaci edubuntu-desktop uz neni ubuntu  (Přečteno 2003 krát)

Stinovlas

• Návštěvník
    • http://www.stinovlas.com
po instalaci edubuntu-desktop uz neni ubuntu
« kdy: 20 Září 2006, 18:18:28 »
cus, chtel jsem vyzkouset, jak vypada, Kubuntu a Edubuntu (mam Ubuntu), tak jsem pres apt stahl a nainstaloval balicky edubuntu-desktop a kubuntu-desktop (apt-get install edubuntu-desktop kubuntu-desktop) a pak v synapticu jeste nejake veci k tomu (edubuntu-xxx, ...) a ted, kdyz startuju svou puvodem Ubuntu, ta prvni obrazovka, kde se loaduje, mounti a tak, uz nepise Ubuntu, ale Edubuntu, vcetne loga ( jeden z tech panacku ma ruku ven z kola) a po prihlaseni to male okynko (kde se loaduje Nautilus apod.) take vypada jako z Edubuntu.. Je nejakym zpusobem mozne to vratit zpatky? odstranil jsem edubuntu pomoci prikazu apt-get remove edubuntu-desktop a potom jsem nasel v prihlasovaci obrazovce take "IceWM", coz zjevne bylo Edubuntu (jeste tam bylo Gnome a KDE, takze to Edubuntu bylo, nic jinyeho jsem neinstaloval), takze jsem ho taky odstranil (apt-get remove icewm) a to uz odstranilo vice, nez tech smesnych 24,7kb, nebo kolik, co odstranovalo pri odstranovani edubuntu-desktop.

Otazka tedy zni: je nejak mozne vratit z5 loadovaci okna apod. (ted si vzpominam i na ikonku v levem hornim rohu vedle menu :D ) stareho Ubuntu? Dekuji za pripadne odpovedi.

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 20 Září 2006, 19:02:29 »
njn to jsou případy kde instalujete přes apt-get a ne pres aptitude. Aptitude vezme zpět s edubuntu-desktop vše co se s ním nainstalovalo... Zkuste přeinstalovat balíček gdm. Pokud budete chtít odstranit vše co je spojeno s edubuntu, nejspíš budete muset tyto balíčky odstranit ručně v synapticu.

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Září 2006, 20:16:54 »
Ja bych zkusil znovu nainstalovat ten metabalicek a pak ho odebrat pres aptitude.

Vojtin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Září 2006, 20:24:16 »
pokud to jednou nainstaloval přes apt-get tak mu to aptitude neodstraní.

Stinovlas

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Září 2006, 22:29:16 »
pri pokusu o instalaci balicku gdm (apt-get install gdm) to rika, ze balicek uz je novejsi verze :(a mohl bych se zeptat, jak se v synapticu odstranuji balicky? dekuji

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 20 Září 2006, 22:41:21 »
Kliknes pravym, das Odstranit a je to

Stinovlas

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 20 Září 2006, 22:43:41 »
dekuji.. jen bych se chtel zeptat, byl v posledni dobe nejaky update? pri pokusu o instalaci gdm mi to reklo, ze je 26(nebo 29?) neaktualizovanych balicku, tak jsem apt-get updatoval a ted apt-get upgraduji - souvisi to nejak s mym problemem (regenerace? :D ) nebo ted opravdu byl update?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.