Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Změna frekvence GPU  (Přečteno 1210 krát)

corey_cavalera

• Host
Změna frekvence GPU
« kdy: 05 Května 2009, 21:25:02 »
Zdravím Bunťáky. Mám takový malinký problém, potřeboval bych měnit frekvenci grafické karty a to více-méně automaticky. Při bateriovém provozu může nastavení zůstat, při provozu v síti by se frekvence neměnila a byla by stále na max. Vím jak takto změnit frekvenci CPU, ale na grafické kartě? Mám nejnovější vydání ubuntu 9.04 a grafickou kartu nVidia Gef. 8400M GS. V NVIDIA X setting či jak se to jmenuje je sice pěkně vidět jak se frekvence se zátěží mění, nastavování módů jsem však nenašel. Neříkám že je to pro mě životně důležité, spíše kosmetická záležitost, ale když "já se v tom tak rád rejpu"  ;D Díky za rady  :)

corey_cavalera

• Host
Re: Změna frekvence GPU
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2009, 23:21:38 »
Tak jsem našel v angličtině nějaký návod jak na to, podle toho návodu jsem si vytvořil skript a dal ho do sezení, skript vypadá takto:
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash

while true; do
if on_ac_power; then
nice /usr/bin/nvidia-settings -q all > /dev/null
fi
sleep 25;
done
Nejprve se mi zdálo, že to funguje podle mých představ, performance level opravdu zustane na 2, ale když odpojím adaptér, vše tak zůstane, jakoby ani nepoznal, že jede na baterku, neztlumí se podsvícení. Nejsem programátor a znám jen základní příkazy, ale ze skriptu se mi zdá, že se na otázku jestli je on_ac_power(v síti) ptá jen jednou a to jen na začátku při jeho spuštění. Asi by chtělo skript nějak upravit (doplnit). Pomůže mi s tím někdo prosím? :-) Možná se mýlím a je to v něčem jiném, v tom případě prosím o rady. Děkuji.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2009, 23:41:05 »

corey_cavalera

• Host
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2009, 09:44:07 »
Diky za odkaz, nicmete reseni ktere je na nem nabidnuto mi nevyhovije. Vyhovujici je navod zde
http://newyork.ubuntuforums.org/showthread.php?t=828369
Vypada to ze mi pomohl, snad pomuze i jinym. Myslim ze tohle reseni hleda spoustu uzivatelu, mozna by nebylo marne hodit to na wiky, popremyslim o tom :-) Po dukladnejsim precteni skriptu a navodu jsem zjistil, ze jsem asi cekal kratkou dobu na zotaveni(on_battery) byla stale performance na 2. Ted nemuzu vyzkouset, nemam s sebou adapter, ale jeste napisu.

corey_cavalera

• Host
« Odpověď #4 kdy: 06 Května 2009, 16:31:33 »
Částečně mi tento skript pomohl, nastaví performance level na 2 když zapojím adaptér, když ho odpojím, mělo by se vše vrátit ke starému a přepínat se frekvence dle zatížení. Jenomže to tak není, power source je označeno jako AC a jakoby to ani nepoznalo, že je adaptér odpojen, nezeslabí se jas displeje, což by měl. Prosím o radu, moc by mi to pomohlo :-( Díky. Už jsem psal i na ubuntuforums.org, ale angličtina není má silná stránka tak nevím jak to dopadne.

Uran

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Května 2009, 09:38:41 »
Jen bych doplnil, ze me se pro max vykon pro beh ze site a zaroven dynamicky "rezim" pri behu na baterii osvedcilo pridat nasledujici radek do /etc/X11/xorg.conf v sekci Device
Kód: [Vybrat]
Section "Device"

Option  "RegistryDwords" "PowerMizerEnable=0x1; PerfLevelSrc=0x3322; PowerMizerDefaultAC=0x1"

"Pouze text v MS Wordu je opravdu čistý, příteli."

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.