Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kde najdu funkci "zamknout pocitac" ? [vyřešeno]  (Přečteno 1460 krát)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
kde najdu funkci "zamknout pocitac" ? [vyřešeno]
« kdy: 06 Května 2009, 00:06:24 »
Zdravim
Castokrat jsem ted s notebookem v knihovne, a kdyz od  nej potrebuju na chvili odejit  hodila by se funkce - "zamknout pocitac".(fyzicky je zamceny ocelovym lankem  ;) ) Kdyz si nastavim screensaver na nejmensi mozny casovy usek a zaskrtnu "zamykat obrazovku po spusteni setrice" tak po jedne minute je opravdu vyzadovano heslo. Ale nebavi me to porad prenastavovat. Mozna jsem strevo ale nemuzu to najit. Stacil by i prikaz pro terminal. Nechci to mit vazane na zavreni vika notebooku - to se mi pak casto prerusi Wifina.  Pouzivam Linux Mint 6 (Ubuntu 8.10) - prostredi Gnome.

Diky za radu K
« Poslední změna: 06 Května 2009, 21:08:41 od kiklhorn »
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

aloisam

• Host
Re: kde najdu funkci "zamknout pocitac" ?
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2009, 00:09:31 »
Kód: [Vybrat]
ctrl+alt+l

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 06 Května 2009, 00:18:58 »
Klasické Ubuntu má u položky vypínání počítače také možnost zamknout obrazovku. Nevšimnul jsi si toho?
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2009, 10:28:20 »
Zdravim
Prave ze ja mam v menu odhlasit a vypnou a pod vypnout mam jen 2x uspat , restartovat a vypnout , ale je mozne ze tim ze pouzivam Mint je to trochu jine.
Ale kazdopadne ctrl + alt + l FUNGUJE , skvele, presne jak jsem chtel, diky moc , problem vyresen  :)
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.