Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: oprava poškozeného systému  (Přečteno 1046 krát)

vojtanis

• Návštěvník
oprava poškozeného systému
« kdy: 06 Května 2009, 20:42:55 »
Dobrý den, mám nainstalovaný Ubuntu 9.04.malinko mi zazlobil harddisk(pravděpodobně špatný kabel od napájení) stále se mi vypínal a zapínal. ted už běží normálně ale nabíhání systému se po nějaké době zastaví a zůstane jen nějaký výpis s pžíkazovou řádkou. nefunguje ani recavery mod. Hádám tedy že jsou data na disku poškozená. Je možné nainstalovat systém znova tak aby data a nastavení, která jsou vpořádku na disku zůstala? tedy abych jej nemusel formátovat?

Pavel Půlpán

Re: oprava poškozeného systému
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2009, 21:07:33 »
Pokud máš /home na vlastním oddíle, tak není problém. Jinak bude potřeba data vysosat, zazálohovat, ...

vojtanis

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Května 2009, 21:28:09 »
ale o programi atd přijdu že jo?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2009, 21:33:45 »
Bylo by dobré říct, na čem se to načítání zastaví, třeba najdeme "nepřeinstalovací" řešení ;)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #4 kdy: 06 Května 2009, 21:37:17 »
o programY prijdes, pac jsou soucasti systemu na partici ./ Snad by se to nemuselo ani vysosnout jak pise prase, ale rucne si pripravit disk pro instalaci s tim, ze by senezasahlo do /home - pak by se do toho  stareho /home vlezt z noveho systemu anebo ho pripojit - sloucit s novym /home 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Cendas

« Odpověď #5 kdy: 06 Května 2009, 22:09:02 »
Můžeš zkusit nabootovat z live cd a pomocí fsck opravit poškozené soubory na disku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.