Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktualizácie-problém...  (Přečteno 1656 krát)

xaser5

• Aktivní člen
  • *
Aktualizácie-problém...
« kdy: 07 Května 2009, 16:53:03 »
Zdravím... Mám Ubuntu 9.04 na 3 pc. Na jednom z nich mi neoznamuje aktualizácie, ak spustím správcu aktualizácii tak mi nájde aktualizácie,ale samo mi to na lištu neoznámi... Pritom kontrolovať aktualizácie denne mám nastavené...

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: Aktualizácie-problém...
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2009, 16:56:27 »
Bylo to nahlášeno jako bug, nefunguje to, nevím, jak je to s opravou, ale najdeš to tady na fóru.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2009, 07:53:30 »
Já tedy nevím ale mně Ubuntu 9.04 aktualizace hlásí, naposledy dnes ráno.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2009, 07:55:33 »
mne tiez nehlasi na liste ale rovno otvori spravcu aktualizacii.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2009, 07:57:42 »
Abych byl přesný mně to samé.

Nexus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 08 Května 2009, 13:01:04 »
Ciastocne suhlasim s danym javom. U mna sa to sprava nahodne. Niekedy vidim, ze ta aktualizacia prebieha (podobne, ako vy), niekedy ta aktualizacia prebehla bez mojho vedomia (t.j. PC zapnem o 10:00, o 16:00 rucne spustim aktualizacneho manazera, ktory mi ale zahlasi, ze naposledy skontroloval balicky pred 3 hodinami, ale nie som si vedomi, ze by som o 13:00 spustal apt-get alebo synaptica).

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 08 Května 2009, 17:40:39 »
Nový systém aktualizací funguje následovně: Systém nějaký čas po svém spuštění potajmu zkontroluje aktualizace (dá se to vypozorovat akorát ze zatížení procesoru). Když zjistí že existují bezpečnostní aktualizace, otevře okno s aktualizacema. Pokud existují aktualizace, ale nejsou mezi nimi bezpečnostní, tak vyzve k aktualizaci až po týdnu od poslední aktualizace.
To co popisujete je správná funkce aktualizací, jak fungují nově.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Nexus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 08 Května 2009, 23:17:21 »
Uff, tak toto som teda necakal :(.

Daju sa nejakym sposobom nastavit podla predstavy pouzivatela? T.j. aspon ako boli v predoslom vidani - vybehla bublinka o tom, ze sa kontroluju aktualizacie a ked sa nieco naslo, tak tam ta bublinka zostala az do doby, pokial som s tym nieco nepodnikol ja. Rad mam prehlad o tom, co sa deje, aj ked su to iba aktualizacie ... Nech sa pozeram do Zrojov softwaru, tak sa pozeram, ale ze by tam boli nejake odlisne ovladacie prvky, holt nic pouzitelneho nevidim :(.

Uprimne, bude to zaujimave, ked sa budem z notasu pripajat cez GPRS u nejakeho zakaznika v "ritnej-korytnej", kde aj telnet laguje a zrazu si zacne system "v pozadi" stahovat inforacie o balickoch :(. Urcitym riesenim by bolo tento jav uplne zakazat, ale zostat bez aktualizacii nie je prave to prave orechove ... Ako poznam toho "zabudliveho nemca", tak to uz ma poistene :(.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #8 kdy: 08 Května 2009, 23:50:31 »
Už ze to tu řešilo, mně ta nová automatika aktualizací nefunguje vůbec. Toto by mělo vrátit původní systém oznamování aktualizací:
Kód: [Vybrat]
gconftool -s --type bool /apps/update-notifier/auto_launch false
Nebo spustit
gconf-editora nastavit to tu
apps->update-notifier
regular_auto_launch_interval určuje jak často bude nabízet běžné aktualizace, bezpečnostní nabízí hned..
« Poslední změna: 09 Května 2009, 00:14:56 od GdH »

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 09 Května 2009, 11:19:52 »
Uprimne, bude to zaujimave, ked sa budem z notasu pripajat cez GPRS u nejakeho zakaznika v "ritnej-korytnej", kde aj telnet laguje a zrazu si zacne system "v pozadi" stahovat inforacie o balickoch :(. Urcitym riesenim by bolo tento jav uplne zakazat, ale zostat bez aktualizacii nie je prave to prave orechove ... Ako poznam toho "zabudliveho nemca", tak to uz ma poistene :(.
To stahování na pozadí funguje stále stejně, liší se to jen v upozorňování na aktualizace  ;)

Nebo spustit
apps->update-notifier
regular_auto_launch_interval určuje jak často bude nabízet běžné aktualizace, bezpečnostní nabízí hned..
Díky, po tomhletom jsem se pídil a nemohl to nikde najít ;)
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Nexus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 09 Května 2009, 12:59:38 »
Nebo spustit
apps->update-notifier
Diki, vyskusam, uvidim :).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.