Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Delphi projekt -> Lazarus projekt  (Přečteno 2541 krát)

NeoNel

• Návštěvník
Delphi projekt -> Lazarus projekt
« kdy: 07 Května 2009, 20:27:58 »
Chci se zeptat, jestli je možné rekompilovat projekt z delphi v programu Lazarus na Linuxu. Linux asi pravděpodobně neumí *.res soubory, takže to asi bude problém, proto i poprosím o radu jak to bezpečně udělat aby se mi to povedlo. Chci rekompilovat jeden svůj projekt co vyvýjím pod windows a udělat i jeho verzi pro Linux. Předem díky za pomoc.

Pavel Půlpán

Re: Delphi projekt -> Lazarus projekt
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2009, 20:34:39 »
Importovat projekt určitě nejde. Části kédu by mohli být eventuálně použitelné... ale spoustu z něj je nutné přepsat.

NeoNel

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2009, 10:19:59 »
ještě že nějaký části zdrojáku mám, ikony a grafiku si budu muset přenést. Akortá škoda že v programech dělané v Lazaru nejdou vizuální styly XFce. Jako tlačítka jako jsou v Xubuntu apod.

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2009, 11:46:10 »
Pokud by jsi chtěl dělat opravdu multiplatformní projekty, možná by bylo lepší vyměnit Delphi za Lazarus i na Windows, případně se pustit třebas do Qt. I když vím, že RAD nástroje typu Delphi jsou velice pohodlné. Sám jsem několik let C++Buildeřil... škoda jen, že z toho nikdy nic kloudného nevzniklo. :D

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2009, 15:32:35 »
Akortá škoda že v programech dělané v Lazaru nejdou vizuální styly XFce. Jako tlačítka jako jsou v Xubuntu apod.

Máte Lazarus zkompilován s podporou GTK2? protože by měl vypadat a používat poté stejné tlačítka, přepínače jako zbytek GTK programů..

nehledě na to, že Lazarus lze imho používat i na winforms, tedy není nutné psát jinak, stačí projekt z linuxu, potom hodit do lazarusu na win a jen překompilovat a je hotovo..

NeoNel

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2009, 09:54:00 »
Lazarus jsem instaloval cez terminál, napsal jesm v terminálu lazarus a on se mě zeptal jestli jej nechci nainstalovat, to jesm potvrdil a dál už to šlo samo. ještě něco jsem dělal podle wiki.ubuntu.cz/Lazarus. Jinak nic jsem nekompiloval.
Problém u toho projektu budou asi komponenty, páč Lazarus nepodporuje komponenty co používá ten projekt v delphi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.