Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 - zamrzání po spuštění  (Přečteno 1796 krát)

Laman

• Návštěvník
    • http://laman.webz.cz
Ubuntu 9.04 - zamrzání po spuštění
« kdy: 08 Května 2009, 11:34:49 »
mám pomocí wubi přes win xp nainstalované ubuntu 9.04, vše proběhlo bez problémů, ale asi tak minutu (přesně 50s) po spuštění a přihlášení pokaždé všechno zamrzne (kurzor myši zmrzlý, ani numlock a capslock po stisknutí nebliknou) a musím resetovat.
tuším, že by to mohlo být grafickou kartou, předchozí verze ubuntu se mi vůbec nepodařilo nainstalovat, lépe řečeno vždy zamrzly už při bootování, takže jsem v každém případě rád i za ten malý posun.

hw: procesor AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+, grafika ASUS ATI Radeon X1600 Pro, RAM 512 MB, další údaje mohu dodat

díky za každou radu, jen prosím berte ohled na linuxového nováčka
« Poslední změna: 24 Března 2011, 16:46:23 od Anna Taliánová »
(\__/) This is Bunny, The Great Emperor.
(O.o ) Copy Bunny into your signature to help
(> < ) him on his way to world domination.

Nexus

• Aktivní člen
  • *
Re: 9.04: zamrzání po spuštění
« Odpověď #1 kdy: 08 Května 2009, 14:20:58 »
Jj, linuxovy novacik :).

Add 1.: S Wubi sa riesi a riesilo x problemov ... Cista instalacia je holt cista instalacia, kedy mas istotu, ze nic nie je emulovane a teda sa tam nema co zmrsit.
Add 2.: Kapacita pamate RAM by sice mala byt postacujuca, ale na sviznu chod by sa hodil aspon 1GB (neviem, do akej mieri wubi zasahuje do hostovskeho systemu a co vsetko je emulovane)

Ak chces skusat Ubuntu na svojom stroji, tak si prejdi rady ohladom instalacie na fyzicky stroj a nainstaluj si ho ako druhy system k existujucemu.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2009, 14:42:22 »
Už se to řešilo opravdu X-krát.
V prvé řadě si zjisti, zda máš v rámci té "wubi instalace" aktivní nějaké "nesvobodné ovladače" grafické karty (Systém - Správa - Ovladače hardwaru). Pokud ano, zkus je zakázat. Přijdeš sice o 3D grafiku, ale tu stejně asi nepotřebuješ. Pokud se to tím spraví, můžeš pak zkusit povolit nějakou starší verzi ovladače. Pokud se to tím nespraví, je problém někde jinde.
P.S.
Ale Wubi jsem v životě nepoužil, takže to taky může být něčím úplně jiným :-)
« Poslední změna: 08 Května 2009, 14:52:47 od mka »

Laman

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2009, 15:09:29 »
Nexus: o té čisté instalaci vím, jen jsem se do toho nechtěl pouštět, dokud si linux nevyzkouším nanečisto. taky jsem až tenhle týden zjistil, že mám v šuplíku instalačku windows, která se mi bude po formátování disku hodit. takže se do toho asi někdy brzy pustím...

mka: nesvobodné ovladače tam nejsou

Nexus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2009, 15:50:06 »
Nexus: o té čisté instalaci vím, jen jsem se do toho nechtěl pouštět, dokud si linux nevyzkouším nanečisto. taky jsem až tenhle týden zjistil, že mám v šuplíku instalačku windows, která se mi bude po formátování disku hodit. takže se do toho asi někdy brzy pustím...
V instalacii je jedine cast o deleni pevneho disku, resp. instalovani particie, kedy by sa to mohlo "pokazit", ale inak tam skutocne nie je nic zasadneho, preco skusat Ubuntu cvicne. To uz by si mal lepsie do existujuceho systemu nainstalovat virtualny stroj (napr. VirtualBox) a skusat to tam, ak to chces mat takto oddelene ... To ale potom nezistis, ci Ubuntu vie korektne pracovat s HW, na ktorom to chces spustat.

Kazdopadne, treba prekonat zakladny "strach z neznama" a potom to uz ide same :).

Laman

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Května 2009, 14:58:52 »
Nexus: naformátoval jsem disk a mám teď ubuntu normálně nainstalované, vedle win xp.
problémy stejné, beze změn. asi bych tam měl dostat nějaké ovladače pro grafickou kartu, ale ještě předtím musím přenastavit bootování, abych měl na práci víc než 50s. prosím poraďte

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.