Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: obnova dat  (Přečteno 1986 krát)

madonion

• Návštěvník
obnova dat
« kdy: 08 Května 2009, 15:12:56 »
ahojte. neviem ci je to v spravnej sekcii (kazdopadne som sa snazil) a ak nie tak sa vopred ospravedlnujem.
uz dlhsie pouzivam program ubuntu-tweak a tam je taka moznost, ze vycistenie systemu od nepotrebnych balikov, vycistit konfiguraciu, vyrovnavaciu pamat a tak. tak som to bez rozmyslu vsetko vymazal. a to bola chyba, pretoze mi to odmazalo velmi dolezity log ktory bol umiesteny v /var/log/snort. vlastne mi to odmazalo celu zlozku snort.
takze by som vas poprosil ci je tu niekto natolko zdatny aby sa na to pozrel. dik
ide mi hlavne o to, ci by sa to nedalo nejako vratit spat alebo ci sa takto stratene veci nedaju niekde este najst...
ubuntu 8.10, mam dost volneho miesta skoro 33 giga takze by sa to nemalo prepisat este a som nic medzitym neinstaloval. vopred dik.
« Poslední změna: 08 Května 2009, 15:14:36 od madonion »

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
Re: obnova dat
« Odpověď #1 kdy: 08 Května 2009, 16:44:34 »
ja mam zatial celkom dobru skusenost s "balikom" testdisk (je v rep.), ktory obsahuje prg. photorec:
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec ,
skenovanie samozrejme chvilu trva, zalezi na velkosti skenovaneho (kde mas na vyber bud cely disk, alebo skenovat iba neobsadeny priestor).
a najlepsie by bolo "nalezy" odkladat na fyz. iny disk aby tam na povodnom zdrojovom toho vela neprepisalo.
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

madonion

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2009, 20:08:58 »
ja som z toho testdisku jelen. stale tu cosi mele o partitionoch ale mne sa nestratila ani neposkodila ziadna partition, ale potrebujem recover iba nejake subory. neda sa to nejako takto? mozes dat presny postup pls?

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2009, 20:16:30 »
ano spravne, testdisk je skor na partition, preto si znova precitaj moju predchodziu odpoved, kde spominam program photorec, ktory je sucastou tohto celeho testdisk recovery balika.
teda do CLI napis photorec a potom uvidis co dalej.
prip. tu si prestuduj nieco viac:
PhotoRec Step By Step
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec_Step_By_Step
a
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec#Other_topics
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

madonion

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2009, 21:25:37 »
och! dik za tvoj cas aj rady. toto je ako hladat ihlu v kope sena... aj ked som si dal hladat iba .txt a este im podobne tak mi to vyhodilo milion roznych textacov a to som ich pozeral pol hodinu a to sa neda. a navyse si myslim ze asi nebude cely nakope ten subor, ale bude rozhadzany do viacerych filov. nenasiel som ani naznak toho co som hladal. no skoda. tak dikes.

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 08 Května 2009, 22:12:39 »
mozes sa este pozriet na tuto LiveCD distr. "Parted Magic", http://partedmagic.com/programs.html , mozno tam najdes nejaky lepsi program ktory posluzi tvojmu ucelu.

k tej ihle v kope sena, v podstate mas pravdu, preto je casto krat dobre vediet co hladas, uvediem priklad co sa mi minule stal, ked som pisal jeden script a omylom ho zmazal.
pomocou photorec som dal hladat iba textove subory kedze som vedel co bolo obsahom.
a nasledne z taktiez velkeho mnozstva som uz iba jednoducho pomoctou 'grep'-u hladal nejake klucove slova. a celkom uspesne naslo z obnoveneho co som potreboval.

takze obnova podobnym sposobom a kombinaciou roznych dalsich programov sa urcite da najst a obnovit vela veci.

madonion

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Května 2009, 22:52:01 »
no ten grep by sa fakt zisiel. som aj rozmyslal ci to nespravim takto ako to pises ty. ja tiez viem co tam presne bolo. teda viem aky string by som tam zadal. grep by som uz viackrat potreboval ale nemozem prist na tu jeho syntax. ma hrozne vela moznosti...
napises mi pls ako ho mam pouzit? nejaky priklad.
som este rozmyslal ze skusim ich zoradit podla velkosti (lebo ten log mal asi 2,5 MB) ale ani to velmi nepomahalo. ak mi napises ten prikaz tak to este zajtra skusim. vopred dik.

8472

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 08 Května 2009, 23:52:46 »
grep je jednoduchy.
Kód: [Vybrat]
grep "hladany vyraz" /adresarprip. zaujimave parametre:
   -i   aby nerozlisovalo male/velke pism., tzv case insensitive
   -R   rekurzivne prehladavat podadresare

teda napr.
Kód: [Vybrat]
grep -iR "hladany vyraz" /adresar

madonion

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Května 2009, 23:05:22 »
nic mi nenaslo a uz na to fakt nemam nervy. dik za tvoj cas. zatim. mozete to tu uzavriet ak to tak robite :) diks

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.