Zakoupil jsem hybridní TV kartu Leadtek Winfast DTV2000 H Plus a opět se ukázalo, že mám vyjímečně šťastnou ruku na nákup nepodporovaného hardwaru.
Tuto kartu poznáte podle toho, že ve výpise dmesg se identifikuje jako 107d:6f42. Karta využívá běžný podporovaný chipset Conexant 2388x který je od jádra 2.6.28 ovladačem cx88xx automaticky nadetekován, jádrům předchozím je potřeba zavádět ovladač cx88xx s parametrem card=51. Problémem je nový tuner Xceive XC4000, který se liší od dříve uvedeného XC5000, a je příčinou, proč se karta dnes nedá v Linuxu smysluplně rozchodit. Ovladače na tento tuner pro Linux prostě ještě neexistují.
Karta vám poběží, programy jako TVTime nebo KDETV jí poznají a budou se tvářit, že s ní pracují. Při pokusu o ladění vám na konzoli vyskočí I/O chyba zařízení, nebo jen není nalezen signál na žádné frekvenci. Tuner totiž nepracuje.
Tento topic zakládám jako informaci pro ty, kdo se budou snažit tuto kartu rozchodit v blahé víře, že všechny WinFast DTV2000H jsou víceméně stejné.
Nuže - není tomu tak.
Jsem zvědav na vaše zkušenosti.