Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: BenQ-Siemens S88 a Ubuntu  (Přečteno 2202 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
BenQ-Siemens S88 a Ubuntu
« kdy: 21 Září 2006, 14:17:46 »
Je to pár dní, co jsem se stal novým majitelem tohoto mobilu. Nyní řeším otázku, jak jej zprovoznit i pod Ubuntu. Ani mi tolik nejde o práci se seznamem apod., ale o manipulaci se soubory uvnitř telefonu. Tento mobil se po připojení kabelem (USB) tváří jako nové "velkokapacitní úložiště" (mass storage). V systému se mi objeví dvě nové jednotky - jedna s pamětí v mobilu a druhá je karta (microSD). Doteď je vše OK, ale když chci otevřít jednotku s pamětí telefonu (kartu zatím nemohu kvůli její dočasné absenci vyzkoušet), objeví se následující chyba (přes nautilus):

Kód: [Vybrat]
Nemohu připojit vybraný svazek. Svazek je pravděpodobně ve formátu, který nelze připojit.
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb,
       missing codepage or other error
       in some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg | tail  or so

mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb,
       missing codepage or other error
       in some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg | tail  or so

chyba: nelze spusit pmount
Napadá mě několik řešení (či spíše pokusů):

- zkusím doinstalovat pmount
- kouknu se po ovladači pro tento filesystem (jestli ovšem nějaký je)
- zkusím (ač velmi nerad) nainstalovat Win verzi Benq S88 Handset manager, který taky umí pracovat s pamětí telefonu

Napadá vás někoho, jak to řešit?

Díky moc. PS - XMPM bohužel s tímto telefonem nefunguje :(...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2006, 14:24:21 »
Zvláštní, pmount mám nainstalovaný...

Jinak jsem zjistil, že SuSE 10 nemá s rozpoznáním problémy - viz. http://blog.dh.cantamen.de/?p=4
cituji: (to mě pobavilo)
Citace
USB-Massenspeicher-Interface. Wird auch unter meinem SuSE-10-Linux problemlos erkannt. Der Austausch von Musik und Bildern ist so ein Kinderspiel.
Neřešil by tento problém třeba přechod na nejnovější verzi Ubuntu (6.10)?

//edit Tak jsem nainstaloval ten "originální software". Wine zaexelovalo a instalace proběhla bez problémů. A dokonce i samotný program se spustil bez potíží. Ale ouha - komunikace s telefonem nefunguje :(. U Win se mi to stalo taky, ale tam to vyřešil instal ovladačů pro USB z dodaného CD. Totéž jsem se naivně pokusil udělat i na Ubuntu. Vypadlo na mě okénko, abych odpojil USB. Potom to ale napsalo nedefinovatelnou chybu a konec. Dají se do wine nějak instalovat ovladače? Podle mého by stačilo "správně" upravit registry a nahrát inf a sys soubor do správných adresářů, ale nevím jak na to...

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #2 kdy: 10 Prosince 2006, 19:22:01 »
Koukám, že v oblasti mobilních telefonů se toho tady asi moc nedozvím. Jen bych chtěl dodat, že 512 MB karta je v linuxu (resp. Ubuntu) normálně přístupná (narozdíl od paměti mobilu). Normálně na ni mohu zapisovat jako na USB flash disk.

Chtěl bych se ještě zeptat - podporuje třeba wammu apod.  tento model? Vůbec, proč je S88 všude tak špatně (na rozdíl od většiny ostatních modelů) podporovaná?

Díky za odpovědi (i když pochybuju o jejich budoucí přítomnosti)...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2006, 19:45:09 »
Citace
...podporuje třeba wammu apod.  tento model?
To se budete muset zeptat u výrobce programu. A určitě se to bude nacházet i na stránkách programu...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

LaciB

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2006, 08:31:58 »
Podpora S88 podla mna nikdy nebude porovnatelna so siemensami x65 ci x75.
Stale je na trhu mnoho tychto modelov a mnoho ludi spotom siahne uz na nieco ine ako je Siemens. Vid jeho situaciu na trhu. :-(
Velka podpora pre siemensy pravidelne prichadza z Ruska a rusky hovoriacich statov. Ktovie ako je to tam s predajom tohto modelu.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #5 kdy: 12 Prosince 2006, 21:55:36 »
Citace: milhouse
[To se budete muset zeptat u výrobce programu. A určitě se to bude nacházet i na stránkách programu...
Věřte, nenachází :( - podpora pro S88 asi nikdy nebude, aspoň ne taková. Zlaté časy mých oblíbených Siemensů skončily. Co se dá dělat... Když si vzpomenu, co všechno s nimi šlo dělat. Ach jo. Prostě nostalgie.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.