Možná jste se s tím už někdo setkal, dám Vám tady takový "příběh" aby jste byli v obraze.
Mám jeden ze serverů s úložnou kapacitou 2TB (to si asi jen tak na flashce nepřenesu

). Chvilku jsem na něj měl 8.10 server E., ale po čase jsem zjistil, že budu potřebovat rychlý přístup odkudkoli přes NX, tak jsem přeinstaloval na desktopa a nahodil serverové balíky (sql, apache, DNS...). Nyní, co vyšla 9.04 jsem si řekl, že přidám další TB disk, kterým to všechno přesmžím a pak jenom přemigruju nejdůležitější data z adresářů a zbytek budu připojovat. Pilotní instalace 9.04 se mi ale nepovedla, tak jsem nahodil Ubuntu 8.10 a hned po instalaci povýšil na novou verzi. Co jsem si ale všiml je to, že od chvíle, co bootuju 9.04ku nemůžu otevřít původní disk, který je připojený v řadiči. V Gnome ho vidím, ale po žádostí s připojením neudělá systém nic. Vlastnosti disku jsou většinou prázdné, až na velikost disku, která vyplněná je.
Disk má oddíl EXT3, zaplněno je tak 400GB, v Ubuntu 8.10 jsem dal normálně připojit, napsal heslo a viděl jsem data, v 9.10 nejspíše chybí "něco" co mi to umožňovalo. Na disku je nainstalovaný starý systém, který je nyní stejně mrtvý.
Zkoušel jsem příkaz fdisk, ale ten našel pouze systémový disk, disketovou a CD mechaniku.
Neví někdo co dál, nebo o co se jedná?