Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace skončí při rozdělování disku.  (Přečteno 1563 krát)

martin.h

• Aktivní člen
  • *
    • Fotografie v Linuxu
Instalace skončí při rozdělování disku.
« kdy: 11 Května 2009, 10:58:26 »
Vracím se k tomuto tématu (viz:http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,35437.0.html):
Schrnutí: Ubuntu 9.04, 8.10, 8.04, Mandriva 2009.1 nenalezne pevný disk. Projevuje se to tak, že při spuštění nástroje pro rozdělení disku naskočí prázdné okno a při stisknutí tlačítka další píše " v instalaci nelze pokračovat nemáte rozdělený disk." (nebo tak nějak)
Windows  XP - instalace v pohodě.
Linux nelze instalovat ani z wubi na windows, disk není rozpoznán ani z live cd.
Na jiném počítači instalace na tento disk proběhne v pořádku. Nepomohla ani výměna disku za jiný - instalace linuxu ani tento jiný disk nanalezne. Tak co to je za kouzlo....
Zkusil jsem flashnou bios, tak uvidíme.......
Athlon 5200+, 2GB, GeForce 8600, Linux Mint - Helena 64

martin.h

• Aktivní člen
  • *
    • Fotografie v Linuxu
Re: Instalace skončí při rozdělování disku.
« Odpověď #1 kdy: 11 Května 2009, 16:23:59 »
Takže Ubuntu 7.10 jako jediné nainstalovat jde. Ale jinak problém nadále trvá - jiné Ubuntu disky nevidí. Ani nová verze biosu nepomohla.  Ještě přidám výpis z terminálu. Protože ani program gparted nenajde HDD.
ubuntu@ubuntu:~$ sudo gparted
======================
libparted : 1.7.1
======================
Unable to open /dev/fd0 read-write (Read-only file system).  /dev/fd0 has been opened read-only.
Input/output error during read on /dev/fd0
Unable to open /dev/scd0 read-write (Read-only file system).  /dev/scd0 has been opened read-only.
Unable to open /dev/scd0 read-write (Read-only file system).  /dev/scd0 has been opened read-only.
Unable to open /dev/scd0 - unrecognised disk label.
Teď jdu zkusit upgrade ze správce aktualizací - uvidíme.
Stále nikdo --- nic ??

martin.h

• Aktivní člen
  • *
    • Fotografie v Linuxu
Re: Instalace skončí při rozdělování disku.
« Odpověď #2 kdy: 11 Května 2009, 18:26:05 »
Tak jsem to vyřešil tak, že jsem vzal HDD a připojil na IDE řadič. A instalace šla bez problémů. SATA disk (ten problémový) jsem nepřipojil na kabel. Zítra ho vyzkouším jestli ho Linux uvidí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.