Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefungující terminál  (Přečteno 2223 krát)

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
nefungující terminál
« kdy: 11 Května 2009, 20:05:28 »

Dobrý den

Stal se mi tento maler. Nemohu spustit terminál respektive se spustí, ale není na něm žádný nápis,zdenek@zdenek, nic nepomáhá asi jsem na něco sáhl . protože mi nejde ani Synaptic a ještě jiné jsou to jen prázdné listy. Mohli byste mi prosím pomoci. Děkuji za rady

P.s. pouze jsem změnil, aby nešel Compiz čili vypnut

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: nefungující terminál
« Odpověď #1 kdy: 11 Května 2009, 20:45:28 »
Ověř, zda se totéž děje i v opravdovém textovém režimu. Tedy stiskni Ctrl+Alt+F1. Jde se pak přihlásit? Zpět do grafiky se dostaneš pomocí Alt+F7.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
re terminal
« Odpověď #2 kdy: 11 Května 2009, 21:05:39 »

Když zmačknu Vámi nabízené klávesy tak se tam něco objeví bohužel je to anglicky a  a já se ve svých 75 letech anglicky už učit nebudu a když zmáčku Alt+F tak se to vrátí a mohu pokračovat

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
Re: re terminal
« Odpověď #3 kdy: 11 Května 2009, 21:09:01 »
pokud odpovídáte na dotaz tak nezakládejte nové téma ale použijte tlačítko odpověď  ;)
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #4 kdy: 12 Května 2009, 00:41:28 »
témata sloučena,

když zmáčku Alt+F
F1..F12 není klávesa F plus klávesa s číslem, ale klávesa F1..F12 v nejvrchnější řadě.
Filip tedy radí stisknout zároveň tři klávesy CTRL, ALT, F1 a měla by se objevit černá plocha s promptem, žádný anglický nápis.
Pro návrat do grafického prostředí stisknout zároveň dvě klávesy - ALT, F7

Pokud by se přesto někde objevilo něco anglicky tak doporučím automatický překladač http://translate.google.com/ který by vám s překladem měl dostatečně pomoci.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Května 2009, 10:27:35 »

Děkuji za rady. K tomu poslednímu ,nevím co je promt, ale objeví se černá obrazovka, na které jsou různé anglické informace. Překladač mánm nainstalovaný, ale v tomto případě nejde použít, protože to nejde označit, abych to mohl zkopírovat, o těch klávesách jsem pochopil u toho prvého příspěvku

oyankee

• Host
« Odpověď #6 kdy: 12 Května 2009, 10:35:19 »
Jestli je to poslední z těch anglických slovíček "login:" , zadejte své uživatelské jméno, potvrdte klávesou Enter , pak se Vás to zeptá na  heslo a zase potvrďte Enterem. Mělo by vás to přihlásit a měl by jste pak vidět zdenek@zdenek, jak jste psal. Tím sice nic moc nevyřešíme, ale aspoň budeme vědět, jestli je tento problém i se systémovou konzolí. Hádám ale, že ne.

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 12 Května 2009, 10:51:42 »

Udělal jsem to jak jste doporučil , byly tam různé informace ke konci bylo moje home/zdenek a pak se objevilo asi 12 nebo 14 Zdenek@zdenek na řádcích jestli je to v pořádku tak Vám děkuji  měl bych ještě jednu prosbu, ale nechci otravovat měl jsem natočeno otáčení kostkou, ale asi jsem někam hmátnul a ono se to pokazilo.Otočení kostky dokážu, ale jsou 4 plochy a mně se vše natáčí do 1 plochy Google,Překladač a různé. Nemohl by jste mne ještě poradit?

oyankee

• Host
« Odpověď #8 kdy: 12 Května 2009, 11:30:26 »
Ale vy jste na začátku psal, že jste compiz vypnul, tak jak se Vám může otáčet kostka? Navíc bych řekl, že Váš problém s terminálem stále trvá, nebo ne?

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 12 Května 2009, 11:50:37 »

Compiz mám vypnutý jenom jsem to zkoušel. Je vidět, že jste machr, občas to je jak v televizi je tam jenom prázdný obrázek a dělá to i při Synapticu. Kde se prosím dozvím, co všechno se musí zapnout pro úspěšný Compiz. děkuji

luisah

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 12 Května 2009, 11:55:54 »
Pro zapnutí compizu (spuštění otáčení kostkou = volba "extra") stačí pouze zaškrtnout položku "normální" nebo "extra" v
Systém - Volby - Vzhled - záložka Efekty vzhledu

EDIT: Možná bude dobré i při popisu sem hodit obrázek toho co nám chcete sdělit - někdy to není úplně jasný. Viz. klávesa PrtSc nebo v Aplikace - Příslušenství - Sejmout snímek obrazovky. Obrázek pak sem uložíte tak, když při odpovědi vyberete pod okénkem položku Rozšířené možnosti a vložíte obrázek.
« Poslední změna: 12 Května 2009, 11:59:38 od luisah »

oyankee

• Host
« Odpověď #11 kdy: 12 Května 2009, 12:05:38 »
 :D Machr  :D nejsem, hlavně takhle moc nezjistíme, co tam na Vás doopravdy kouká. Kdyby se Vám sem podařilo dát alespon snímek obrazovky(klávesa printscreen) asi by si všichni udělali lepší představu .S výpisy z terminálu se asi můžeme prozatím rozloučit, když Vám nefunguje. Takhle
Citace
občas to je jak v televizi je tam jenom prázdný obrázek a dělá to i při Synapticu. Kde se prosím dozvím, co všechno se musí zapnout pro úspěšný Compiz. děkuji
si opravdu mnoho lidí pod tím nepředstaví nic konkrétního. Teda alespoň já ne.

ed: luisah ... pozdě

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 12 Května 2009, 13:28:56 »

Jen na okraj, to jak mi píšete, že  na otáčení kostkou to musím nainstalovat ve Vzhledu a dát otáčet a plochu kostky to já vím, ale v tom je právě ten problém.Nastavím otáčení a plochu kostky a nastavím Vzhled na normální okamžitě se mi zruší  otáčení kostky nebo obráceně.Za chvíli se jdu pokusit udělat ty obrázky jest-li to nezmrbvím. Děkuji za ochotu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.