Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvýšení náročnosti přehrávání videa po přechodu z 8.10 na 9.04  (Přečteno 1920 krát)

kapetr

• Návštěvník
Zdravím

Mám následující problém:

můj obstarožní počítač tak tak zvládá přehrávání videa např. z novy (flash video) - přehrávání není docela plynulé, procesor jde na doraz.

Mimochodem, když už jsme u toho: vím, že Athlon XP 2100+ není nic extra, ale Nova a spol by se měli zamyslet, zda je únosné, aby přehrávání videa velikosti pohlednice a kvality alá lepší YouTube vyžadovalo tak výkoné počítače.

Pro srovnání: při přehrávání DVD jede mám zatížení kolem 25 %. Fakt by mě zajímalo, který myslitel u Novy přišel na použití Flash videa a ještě s kódováním H264 ?!?!?!  U České televize mi nesrovnatelně kvalitnější video v plné TV kvalitě (WMV) jede naprosto plynule se zatížením kolem 50 %.

Zpět k problému:

Na Ubuntu 8.10 se při přehrávání z Novy rozdělilo zatížení na cca 65% pro Firefox a kolem 20-25% pro Xorg (1.5.2) - video sice není dokonale plynulé, ale koukatelné.

Na Ubuntu 9.04 při přehrávání téhož videa (týmž pluginem Adobe Flash 10) stouplo zatížení pro Xorg na +-45% !!!, čímž pro Firefox (resp. dekódovací plugin) zbylo ani ne 50%.
VÝSLEDEK: velmi trhané video, horší než s mým původním Duronem 900.

Neporadí někdo co s tím ?
Jinak se obávám, že mi nezbude než se vrátit k 8.10 (a nebo k Windowwwws XPppp :-//)

Jen pro informaci: VGA Radeon 7000, driver "radeon", 1GB RAM, Atlon XP2100+ (1750 MHz)

Díky.

kapetr

• Návštěvník
nikdo nic ??? Jsem jediný, kdo přehrává video ?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Aky ovladac si pouzival v 8.10?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

JohnyN

• Host
Ak je to video, ktoré má určitú dĺžku, tak by sa dalo stiahnúť a prehrať vo VLC. Ale v podstate by stačilo prinútiť VLC, aby prehrával flash video online.

Skúste addon UnPlug do FF.
https://addons.mozilla.org/sk/firefox/addon/2254

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.