Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: TrueCrypt čeština  (Přečteno 6324 krát)

min25

• Aktivní člen
  • *
TrueCrypt čeština
« kdy: 16 Května 2009, 17:41:08 »
Zdravím, nedaří se mi počeštit gui Truecryptu, je vůbec nějaká možnost? Soubor s češtinou Language.cs.xml je pořád nefunkční a TC pořád anglicky >:(

jenikosft

• Aktivní člen
  • *
Re: TrueCrypt čeština
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2009, 19:02:46 »
Na co potřebuješ češtinu do truecryptu?

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Května 2009, 03:22:45 »
Na co potřebuješ češtinu do truecryptu?
Protože angličtinou nevladnu a rád bych měl TC česky jako ve Windowsech  :)

jenikosft

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Května 2009, 09:50:07 »
Tak to jo, ale tady to asi moc lidí nepoužívá a kdzž už jo, tak v angličtině...

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
Re:TrueCrypt čeština
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2013, 15:05:27 »
Nikdo to nevyřešil? - čeština je čeština... :)

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #5 kdy: 31 Května 2013, 15:09:03 »
Ehm, to je takový problém se nauči 3 slovíčka jako mount=připojit, password=heslo, unmount=odpojit?
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Šuohob

• Závislák
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 31 Května 2013, 16:21:47 »
Copak o to, čeština do GUI Truecryptu, průšvih je s českou diakritikou v názvech souborů a adresářů. Mezi Win a Linuxem absolutně nekompatibilní. Musel jsem odstranit diakritiku ze všech názvů souborů na „heselníčku“, kde mám klíče, hesla a certifikáty k bankám, poště, VPNkám atp. Mám TC na flash disku, který používám jak na Windows 7, tak i na Linuxu. To byl děsný vopruz. Tohle, kdyby někdo vyřešil,  ;) 
Pokud používáte šifrované úlužiště pouze na Linuxu, použijte radši sshfs nebo eCryptFs, či něco takového..

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
« Odpověď #8 kdy: 31 Května 2013, 16:41:09 »
S navrhovaným SW v článku "Diskcryptor" jsem měl dlouho problémy - už se mu vyhýbám obloukem :)

Jak bezpečné je šifrování v kompresním programu 7-zip (AES-256)?

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 01 Června 2013, 15:00:08 »
Jak bezpečné je šifrování v kompresním programu 7-zip (AES-256)?

AES-256 se obecne povazuje za bezpecny (coz ale neznamena, ze nikdo nevi jak ho v realnem case breaknout - to je problem kazde matematicke sifry)

urcite existuji pohodlnejsi sifrovaci nastroje nez komprimacni program, napr. jak navrhoval RNA eCryptFs, encfs ci DM-Crypt. Vsechny 3 jsou standardni soucasti distribuce.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #10 kdy: 01 Června 2013, 15:23:29 »
Copak o to, čeština do GUI Truecryptu, průšvih je s českou diakritikou v názvech souborů a adresářů. Mezi Win a Linuxem absolutně nekompatibilní. Musel jsem odstranit diakritiku ze všech názvů souborů na „heselníčku“, kde mám klíče, hesla a certifikáty k bankám, poště, VPNkám atp. Mám TC na flash disku, který používám jak na Windows 7, tak i na Linuxu. To byl děsný vopruz. Tohle, kdyby někdo vyřešil,  ;) 
Pokud používáte šifrované úlužiště pouze na Linuxu, použijte radši sshfs nebo eCryptFs, či něco takového..

Fakt? Tenhle problem jsem nikdy nevidel...vzdyt prece TC sifruje oddil nezavisle na systemu souboru, tj mas rozbity FS...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 03 Června 2013, 10:43:05 »
Fakt? Tenhle problem jsem nikdy nevidel...vzdyt prece TC sifruje oddil nezavisle na systemu souboru, tj mas rozbity FS...
Fakt. Vyzkoušej si to. Truecrypt na flash disku. Nahraj diakritické soubory na Windows/Linuxu a pak se na to podívej na Linuxu/Windows.
Možná už je v provozu nějaká nová verze TC, která toto opravuje. Před rokem jsem us-ascii-oval celý ten disk a už se tím nezabývám.

beer

• Host
« Odpověď #12 kdy: 03 Června 2013, 11:50:54 »
...Musel jsem odstranit diakritiku ze všech názvů souborů na „heselníčku“, kde mám klíče, hesla a certifikáty k bankám, poště, VPNkám atp. Mám TC na flash disku, který používám jak na Windows 7, tak i na Linuxu. To byl děsný vopruz. Tohle, kdyby někdo vyřešil,  ;) 
Prosímtě, co je to za opruz, mám na to skript, na který kliknu a udělá to za mne v aktuální složce a rekurzivně ve všech jejích podsložkách... Záležitost jednoho kliku :) a jak by řekla babička z Moravy, je to v cukuletu.

beer

• Host
« Odpověď #13 kdy: 03 Června 2013, 11:53:58 »

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 03 Června 2013, 13:02:21 »
Prosímtě, co je to za opruz, mám na to skript,...............
Použil jsem detox, opruz spočíval v tom, že některé soubory tím nabyly zcela nečitelného jména a navíc tím vznikly duplicity.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.