Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Portable Ubuntu for Windows  (Přečteno 4950 krát)

cerov

• Aktivní člen
  • *
Portable Ubuntu for Windows
« kdy: 17 Května 2009, 11:27:39 »
Na nete sa mi podarilo najst projek Portable Ubuntu naistaluje vam do linuxu zhlad windowsu celkom zaujimave pre zaciacnikov podla mna....

Video z YouTube

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=qdPlRlJYjfk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=qdPlRlJYjfk</a>

Stranka

http://portableubuntu.demonccc.cloudius.com.ar/

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: Portable Ubuntu for Windows
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2009, 19:44:24 »
Mas to nejak pomylene, portable linux Ti spusti linux vo windowse(microsotf), cize instalujes/spustas portable linux vo windowse, nie naopak. To co tam mas na obrazku je plocha visty a na nej ten maly obdlznicek je lista ubuntu/linuxu. Skusil som to davnejsie zo zvedavosti, ale bolo to dost nestabilne a nevidel som ziadny dovod preco to pouzivat, ale mozno niekto nejake vyuzitie najde.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Května 2009, 22:32:55 »
Zkusil jsem to taky. Nemám dlouhodobější zkušenoasti, ale po stažení a spuštění příslušného exe souboru to funguje rozsah aplikací je chudší, ale vše se dá doinstalovat ze synapticu, chodí to i v češtině. Funguje i kpírování přes schránku. V adresáři /mnt se nachází disk C, další disky jsem zatím nedohledal. Akorát trochu překáží gnome panel, protože s ním Win nepočítají. Přesný link nastahování si již nepamatuju, ale stahoval jsem to ze sourceforge, to považuju za spolehlivý zdroj. Pokud si s tím někdo chce hrát, mám jednu dobrou radu. nepokoušejte se spouštět video, protože se vše tak zpomalí, že to skoro vytuhne. Implicitní heslo pro sudo je "123456". Myslím, že je to zajímává hračka abylo by dobré se podělit o zkušenosti.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 27 Května 2009, 22:43:00 »
Mám to nahozené na PC kde mám Windows stanici pro správu domény a používám v případě že chci něco otestovat a nechci se připojovat na vzdálený Linux.
A nejen video, ale i obyčejné ztmavení při dialogu gksudo se tmaví pomalu postupně po proužcích přes oba monitory.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

smitlik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Května 2011, 16:09:11 »
Nevíte někdo, co se stalo s tímto zajímavým projektem Ubuntu Portable ? V práci mi Skype jede jedině pod tímhle :) Původní web už nefunguje a tam je ke stažení jen stará verze založená tuším na 8.04. Lze nějak získat/vyrobit/updatovat na současnou 11.04 ? (8.04 jede stále dobře, ale je to škoda).

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #5 kdy: 03 Května 2011, 18:53:50 »
z toho co čtu tak chápu to dobře, že to funguje stejně jako virtualbox v bezešvým módu?

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #6 kdy: 03 Května 2011, 19:27:05 »
z toho co čtu tak chápu to dobře, že to funguje stejně jako virtualbox v bezešvým módu?

Bude to IMHO něco mezi Wubi a Cygwinem...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

bambulko

• Aktivní člen
  • *
Re:Portable Ubuntu for Windows
« Odpověď #7 kdy: 08 Března 2012, 13:39:08 »
cafte
a da sa nejak urobit portable napr. 10.10 ?
FUJITSU; Ubuntu 12.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.