Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Baldur's Gate 2 a kecy o CD-ROM mechanice  (Přečteno 4397 krát)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Baldur's Gate 2 a kecy o CD-ROM mechanice
« kdy: 17 Května 2009, 16:20:30 »
Zdravím,
nainstaloval jsem si přes wine Baldur's Gate. Tato hra je na 5ti CD a nějak jsem nemohl vysunout při instalaci CDéčka, tak jsem si jejich obsah nakopíroval na disk. Instalace proběhla bez problémů, hru spustím, stisknu hrát a po chvilce vyskočí hláška:
Kód: [Vybrat]
Nelze určit CD-ROM ve vašem počítači. Nemůžete hrát Baldur's Gate bez CD-ROM mechaniky.
A hra spadne.

Co s tím?
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
Re: Baldur's Gate 2 a kecy o CD-ROM mechanice
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2009, 18:06:15 »
nechces to zkusit spis podle http://wiki.winehq.org/Infinity_Engine_Games ?

nebo mozna zkusit nocd crack ? (a nepise to stene vlastne neoriginalni necrackla hra?)

vsimli jste si, ze misto rady jsem polozil tri dalsi otazky? :D (resp. 4)
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Května 2009, 18:10:07 »
Udělal jsem přesně to co je napsáno v tý wiki. Podle mně je problém že wine si myslí že nemám CD-ROM mechaniku a já nevim jak ho o tom přesvědčit...
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

MacHala

• Stálý člen
  • **
    • ZlejT
« Odpověď #3 kdy: 17 Května 2009, 18:53:13 »
a zkousels to zapinat i ze spoustece ktery je na cd?
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
    • http://www.lyrika.sk/galeria
« Odpověď #4 kdy: 18 Května 2009, 07:30:14 »
ten navod sa mi zda nejaky komplikovany, ja som rozbehal baldurs 1 (voci dvojke by nemal byt velky rozdiel takto):
1. mountol som prve cd a spustil instalaciu (kedze bezi v okne tak sa da lahko prepinat do terminalu)
2. ked si pytalo cd2 tak som ho v terminali mountol do toho isteho adresara kde bolo to prve. to iste pri tretom cd
3. nakoniec pyta zase cd jedna takze som len dvakrat za sebou zadal umount aby sa odmountovali tie posledne dve cd a ostalo len prve
4. po instalacii som este pridal patche a pouzil no cd crack z gamescopyworld (ci tak nejako)
5. spustil baldur a vsetko islo bez problemov...
No Future, No Hope

MacHala

• Stálý člen
  • **
    • ZlejT
« Odpověď #5 kdy: 18 Května 2009, 16:47:32 »
btw, jak to ted vlastne vypada s cdrom v jaunty? Trochu mi to pripomina problem (podobna hlaska), ktery jsem nedavno resil (a nedoresil) s instalaci Jedi Academy (nejelo mi to ani s normalnim cd, nakonec jsem dosel k nazoru, ze je to tim, ze ve Fedore, narozdil od ubuntu 8.04, ktery jsem pouzival predtim, se o cdrom stara hal daemon misto fstabu a ve wine tak nemam cdrom jako samostatny oddil)...

rh

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2009, 11:52:23 »
Udělal jsem přesně to co je napsáno v tý wiki. Podle mně je problém že wine si myslí že nemám CD-ROM mechaniku a já nevim jak ho o tom přesvědčit...

Stačí si v konfiguraci Wine nastavit jeden z disku jako CD-ROM mechaniku (nemusí to být ani ten ve kterém se nachází BG cd, stačí přesvědčit Wine, že nějaká CD mechanika v systému je  :) ). V menu kde si nastavujete jednotlivé disky je něco jako "Advanced settings" a tam je třeba vše nastavit. Pořád je ale potřeba mít v baldur.ini nastavenou správnou cestu k cd aby BG nevyhodilo chybu, že je třeba vložit disk xx.

KeNaCo

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Června 2009, 21:31:07 »
Vo wine config sa daju "virtualne" mechaniky pridavat a odstranovat tlacitkami add/remove , a do path len napisete adresu priecinku kde mate skopceny obsah cd. Mne to fachci, len sem tam sa zmeni nastavenie na default ale to mi uz nevadi.

Ja by som chcel nacrtnut problem sekania. Hra je sice nainstalovana, a bezi, ale pri hrani sa postavicky pohybuju strasne sekane, pricom mam urcite hardware prevysujuci poziadavky. Ak sa aj vam objavil tento problem, ako ste ho riesili? Lebo podobna vec sa mi stala vo viacerych podobnych hrach.

rh

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 02 Června 2009, 23:39:13 »
tohle se mi dělalo s novější verzí Wine, downgraduj to na tu, která je standartně v Ubuntu a mělo by to pomoct.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.