Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mikrofon nefunguje  (Přečteno 1919 krát)

really small

• Návštěvník
mikrofon nefunguje
« kdy: 22 Září 2006, 20:07:51 »
Prosim moc o pomoc,
mam problem s mikrofonem. Chtel jsem volat pres Skype a vsechno ok az na to, ze me na druhy strane neslysej...  Predesilam, ze jsem to zkousel s nakym starsim Skypem a i s tou novou beta verzi. Taky vzdycky restartuju alsu, jak je tady x-krat na foru psano. Zkousel jsem i nahravat zkuk mimo skype a nenahrava se nic. V alsa-mixeru mam uplne vsechno zapnuty a povoleny, takze moc nechapu, proc to nefunguje. Predem upozornuji, ze jsem dost zacatecnik.

Predem moc dekuju za odpovedi!

really small

• Návštěvník
mikrofon nefunguje
« Odpověď #1 kdy: 24 Září 2006, 20:55:13 »
Tak v ramci snahy vyresit vyse uvedeny problem jsem se dozvedel, ze moje zvukova karta resp. muj notebook s chipovou sadou Intel 945PM nepodporuje ALSU, ktera je pro ubuntu. Mohl by mi prosim nekdo, kdo tomu rozumi, napsat nejaky navod (pokud to vubec lze), jak nainstalovat ALSU 1.0.12 do ubuntu???
Diky!

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
mikrofon nefunguje
« Odpověď #2 kdy: 24 Září 2006, 21:08:15 »
Kdyby nepodporoval alsu, tak ti nejede ani prehravani, ne?
V tom alsamixeru se da tabulatorem prepnout na zalozku Capture, a tam si musis aktivovat zaznamove zarizeni ktere potrebujes. Vyzkousej jich vic. Zkus si potom neco nahrat do aplikace->prislusenstvi->zaznam zvuku.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

really small

• Návštěvník
mikrofon nefunguje
« Odpověď #3 kdy: 24 Září 2006, 23:29:15 »
No ja jsem uz vyzkousel snad vsechny kombinace zapnutejch a vypnutejch veci v alsa-mixeru vc. capture. Prave me udivilo, ze kdyz sem se pidil po nakejch navodech, tak ze vsude pisou, ze mam mit zapnutej nakej mic-boost... Jenomze ja ho tam vubec nemam. Pak jsem se bavil na chatu s nekym, kdo mi vysvetlil, ze muj notebook ma novejsi hardware a treba u zvukovky je to problem prave v tom, ze neni plne podporovana ubuntu. Respektive alsa, co je v ubuntu (1.0.10), tak pro tuhle zvukarnu neni vhodna. Vhodnejsi by asi byla nova alsa (1.0.12), ktera ale nema balicek pro ubuntu. Tak jsme se to nak pokouseli nainstalovat, ale nak to nevyslo. Proto prosim o pomoc.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
mikrofon nefunguje
« Odpověď #4 kdy: 25 Září 2006, 14:29:39 »
Aha. Novy Ubuntu Edgy ma aspon zatim jen alsu 1.0.11, coz nevim jestli ti pomuze, ale vyjde za mesic, treba se tam dostane i ta 12ka.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.