Ahoj,
Zdravim vsetkych bratov s klanu Ubuntu... Uz nejake tie dva roky sa tesim super operacnemu systemu ubuntu i ked sem tam ustedril aj zopar ran pod pas.
Tento raz ma dorazilo posledne vydanie 9.04... najprv som sa tesil super funkcionalite,dokonca aj bluetooth uz nestrajkuje...
co mna zaraza je HROZNE spomaleny system, pomale prepinanie okien, ich mrznutie tuhnutie pc skoro akokeby som pracoval s Vistou.
Normalne mi cely den bezi len par programov, pidgin, skype, rythmbox,transmission a jedno dve okn firefoxu a system si snimi nevie rady.
kazdy z programov par krat cez den ztuhne a po chvilke zas ide a dookola, dokonca aj hudbu prerusuje akoby CPU nestihalo... hlavne teda vtedy ked sa snazim snim pracovat, ..
obycajne prepinanie medzi firefoxom, transmissionom pidginom vytvara hrozne trable... misim mu nechat tak minutku kym sa zase ukludni a az tak mozem pracovat...
Na nejakyh forach som cital o problemoch s intel grafikami, ze prostredie celkovo je akoby spomalene... niekde tam bol maly navodik na zrychlenie
prostredia pomocou " Option "AccelMethod" "uxa" v xorg.conf... neviem sa sam rozhodnut ci to pomohlo abo nie... v kazdom pripade
xorg ako taky papa hrozne vela cpu...(robilo to aj pred pouzitim "uxa") pokial nic nerobim tak obycajne tak 0.1-2.0% ale pokial zapnem firefox, film abo zopar inych okien tak vyskoci a drzi sa
od 15.0-40.0 % <<<meranie je troska zavadzajuce...mam core 2 duo 1.86 no a prakticky xorg si zoberie akoby jeden CPU takmer naplno.
Pokial xem otvorit nejaku zlozku v dokumentoch tak to zoberie viac ako 6-7 sekundaby sa otvorila a pokial je viac programov zpnutych tak aj dlhsie, nasledne prehliadanie zloziek
tiez nema odozvu ako by malo mat... Pouzivam beryl a compiz ale len v zakladnej verzii(teda len tie efekty ktore ubuntu po instalacii ponuka)
Viete mi niekto poradit v com by mohol byt problem? Dakujem
Mam toshiba notebook core2duo 1.86, 2gb ram, intel 945gm grafika aj chipset (bohuzial)