Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: připojení k internetu v Ubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 1156 krát)

koblih

• Návštěvník
připojení k internetu v Ubuntu [vyřešeno]
« kdy: 18 Května 2009, 18:54:29 »
Ahoj, rozhodl jsem se, že z Windows XP přejdu místo na Vistu/Win 7 na Ubuntu. Instalace proběhla v pořádku, ale nemohu se připojit k internetu. Jsem připojen přes Wi-fi síť, vše mám nastavené, na počítače v síti se dostanu, můžu na ně pingovat, ale na internet jako takový se nemohu dostat. Hledal jsem ovladače pro moji síťovou kartu (VIA PCI 10/100Mb Fast Ethernet Adapter), ale zřejmě neexistují. Už se s tím drbu 3 hodiny a pořád to nejde. Mám zůstat radši u Windows nebo se tu najde někdo trpělivý s lamou jako já a pomůže mi?
« Poslední změna: 19 Května 2009, 01:22:32 od kiklhorn »

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: připojení k internetu v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 18 Května 2009, 19:04:37 »
No ked sa dostanes na vedlajsie pocitace a vies pingovat, tak snad problem je bud s dns serverom, alebo s vychodzov branou. Pises, ze
Citace
Jsem připojen přes Wi-fi síť
, znamena to ze pingujes cez wifi z toho pocitaca kde si dal ubuntu, alebo pingujes cez sietovu kartu ethernet a tym padom uz ovladac na siet. kartu mas? Skus to nejak upresnit.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

koblih

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2009, 19:16:46 »
Pinguji z počítače s Ubuntu, přímo z Ubuntu. Ovladače nemám, nesehnal sem je. Všude jsem našel jen verze pro Windows. Pro Linux nikde.

koblih

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Května 2009, 20:08:31 »
problem vyresen, pouzil jsem server DNS, ktery sem mel ve Windowsech jako nahradni. Jdu prozkoumavat linux, zacnu s ceskou klavesnici. Diky za pomoc, prosim o zamknuti nebo lepe smazani tematu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.