Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 na USB nejde grafika  (Přečteno 1073 krát)

tom3f

• Host
Ubuntu 9.04 na USB nejde grafika
« kdy: 19 Května 2009, 15:53:56 »
Dobrý den. Mam na mojom 2Gb flash disku nainstalované ubuntu 9.04 pomocou nástroja na to urceneho z live CD Na ukladanie nastavení som zvolil celý zvysok disku cize asi 1.2GB. System po nabotovani z USB sice pracuje ale rozlisenie obrazovky je len 800 * 600 (integrovana grafika Nvidia 6100) a tak som si cez restricted drivers (skusal som aj envyng) nahral ovladace (tiez som skusal viacere verzie) tie mi idu po restartovani grafickeho rozhrania ale ked restartujem PC tak zase nejdnu a musim ich instalovat znova. Vsetky ostatne nastavenia vratane aktualizaci ubuntu mi ostavaju. Neviete poradit v com moze byt problem ??

tom3f

• Host
Re: Ubuntu 9.04 na USB nejde grafika
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2009, 17:10:32 »
Napada ma jedno riesenie ale neviem ako ho spravit. Potreboval by som pred spustenim grafickeho rozhrania spustit tento prikaz sudo nvidia-xconfig   
lebo ked tento prikaz hodim do konzoli a odhlasim sa a znova prihlasim tak uz mam normalne rozlisenie lenze iba do restartu

tom3f

• Host
Re: Ubuntu 9.04 na USB nejde grafika
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2009, 18:15:53 »
no nakoniec som to vyriesil zatial takto : pridal som do etc/init.d/gdm  na zaciatok prikaz nvidia-xconfig sice to neni idealne ale tak zatial mi to staci len neviem co to povie az dam usb kluc do pc bez nvidia grafiky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.