Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Posílání souborů (hlavně muziky) z Linuxu do Nokia 5310 XPressMusic [vyřešeno]  (Přečteno 1557 krát)

Saxofonista

• Návštěvník
Dobrý den,

co se týče tohoto, jsem abolutní laik a začátečník...Proto prosím o radu. Mám Ubuntu, pomůže-li to. Děkuji za odpověd a radu. 

(Bylo -li tady toto téma již, tak se omlouvám).

« Poslední změna: 22 Května 2009, 23:17:20 od kiklhorn »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Nastavíte v mobilu že se má chovat jako disk (mass storage) a ne modem, nekde v menu by se to mělo přepínat, připojíte jej do PC, to jej detekuje jako disk a vidíte ho v "Místa". Používat dále stajně jako flashku.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Saxofonista

• Návštěvník
Hm, takže dám jako "Nastavení", pak "Připojení" a tam "Datový kabel USB"? Pak tam mám možnosti:

1) PC Suite - to mám na cd, to ale není kompatibilní s linuxy :)

2) Tisk a média - to se mi jeví jako ideální, dokonce mi to počítač i načte, ale když tam pak kopíruji mp3, tak mi to hlásí chybu - "Při kopírování souboru do gphoto2://[usb:001,006]/Extra/Hud.%20soubory došlo k chybě."

3) Ukládání dat - to mi pak háže, že mám zpřístupnit pamětovou kartu z připojeného zařízení. Ale jak říkám, s Linuxem dělám asi měsíc, s touhle Nokií druhý den :). Takže z toho je patrné, že jsem laik, navíc netechnický :).

Prosím poníženě o radu, jak to mám asi s tou dvojkou udělat, ta mi funguje zatím tak nějak "nejlépe".

Děkuji za ochotu odpovědět na můj hloupý dotaz.

murriik

• Návštěvník
Áno, ak si zvolíš ukladanie dát, tak bude tvoj mobil brať jedine ako čítačku pameťových kariet, resp. mass storage.
Lenže je tu ďalší problém, na Symbiane, to veľmi často nefunguje, pretože v mobile máš spustenú nejakú aplikáciu, ktorá môže byť skrytá a využíva pamäťovú kartu, napríklad ak sa ti smsky ukladajú do zložky na kartu, ak máš spustený hociaký program, správcu súborov ap. ktorý používa dáta z karty, tak ti vyhodí chybu, že pamäťovú kartu používa iná aplikácia. Riešenie je v nejakom inom ako klasickom taskmanagerovy, kde môžeš vidieť a killnúť všetky procesy, taktiež neviditeľné.Sám používam Nkovú Nokiu tak ti s tým viem poradiť :)

Saxofonista

• Návštěvník
Děkuji za radu, ale já stále tápám :).Já totiž nevím, jak mám zpřístupnit pamětovou kartu v notebooku, abych mohl přenášet data. Vypadám jistě jako hlupec, ale jak říkám, jsem začátečník, mám tenhle mobil dva dny :).

murriik

• Návštěvník
Tym, ze ti to zo zaciatku vsetko nejde do hlavy sa netrap  :) Skus to spravit tak, ze klasicky pripojis mobil k PC cez kabel, na mobile by ti mala vyskocit ponuka, co ma robit, budu tam moznosti ako PC Suite, Hudobny Prehravac, Velkokapacitne zariadenie alebo nieco na ten styl. A ty si vyber to velkokapacitne zariadenie.A potom uz len veselo prenasaj hudbu  :)

david

• Aktivní člen
  • *
Ahoj,

já přeáším pomocí Bluetooth, je to sice pomalejší, ale funguje to parádně. Stačí přes ikonu bluetooth dát procházet zařízení a naváže se spojení s telefonem přes ftp protokol (samozřejmě po párování)  a pak už stačí jen kopírovat.

D

roman.swe

• Aktivní člen
  • *
Hojte, ja pouzivam bluetooth na mensi soubory, na obemnejsi data ke karte dodany adapter a sup s nim do ctecky, kterou nejspis v notasu take mate. Zdarec@R
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

Saxofonista

• Návštěvník
Díky za rady všem. Micro SD adaptér to výborně vyřešil, sice nebyl součástí balení, ale za těch 50 Kč jsem ho zakoupil :). Takže to chodí konečně, jak potřebuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.